1. Haberler
  2. Spor
  3. EuroLeague Derbisi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?

EuroLeague Derbisi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?

featured
service

Turkish Airlines EuroLeague 2024-25 sezonunun ikinci hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile kritik bir derbi mücadelesine çıkıyor. Mücadelede düdüğü çalacak hakem üçlüsü ise Miguel Angel Perez (İspanya), Damir Javor (Slovenya) ve Ioannis Foufis (Yunanistan) olacak.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki sezon açılışını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 4 Ekim’de evinde Olympiacos’u ağırlayan sarı-lacivertliler, güçlü rakibini 82-71 mağlup etmeyi başardı. Bu maçta Wade Baldwin 19, Nigel Hayes-Davis ise 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne de iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, 6 Ekim’de Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 97-85’lik skorla geçerek ligde de sezona galibiyetle başladı. Bu mücadelede Sertaç Şanlı 21, Melih Mahmutoğlu 20 ve Arturs Zagars 19 sayı kaydetti.

Fenerbahçe’de sakatlığı devam eden Scottie Wilbekin derbi maçında forma giyemeyecek. Takımda Tarık Biberovic ise idmanlara başladı. Ayrıca, Wade Baldwin ve Bonzie Colson gibi isimler son maçlardaki form grafikleriyle dikkat çekiyor. Baldwin, oynadığı son 23 EuroLeague maçının 22’sinde çift haneli skor üretti.

Anadolu Efes’te Son Durum

Tomislav Mijatovic’in yönetimindeki Anadolu Efes de yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı. 4 Ekim’de oynanan EuroLeague açılış maçında Virtus Bologna’yı deplasmanda 76-67 yenerek ilk galibiyetini alan lacivert-beyazlı ekip, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde de 6 Ekim’de Yalovaspor Basketbol’u 100-59 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Stanley Johnson ve Doğuş Özdemiroğlu bu mücadelede sırasıyla 16 ve 14 sayı üretti.

Efes’in dikkat çeken isimlerinden Shane Larkin, EuroLeague’deki üç sayılık atış isabetleriyle öne çıkıyor. Larkin, toplam 510 üçlükle tüm zamanların en çok üçlük isabeti bulan dokuzuncu oyuncusu konumunda. Rodrigue Beaubois da 458 üç sayılık isabetle bu alanda 13. sırada yer alıyor. Beaubois ayrıca son dokuz maçının sekizinde en az bir top çalma başarısı gösterdi.

İki Takım EuroLeague’de 22 kez karşı karşıya geldi

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, bugüne kadar EuroLeague’de 22 kez karşı karşıya geldi ve bu maçların 14’ünden Fenerbahçe Beko galip ayrıldı. İki ekip arasındaki son EuroLeague karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, rakibini 89-84 mağlup etmişti.

10 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanacak dev karşılaşma, S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

EuroLeague Derbisi! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.