1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut’ta Büyük Zafer’in yıldönümünde “Senfonik Ankara Türküleri”

Etimesgut’ta Büyük Zafer’in yıldönümünde “Senfonik Ankara Türküleri”

featured
service

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Vatan toprağının düşman işgalinden kurtuluşunun ve milletimizin bağımsızlığının simgesi olan anlamlı günde, Etimesgut Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

“Senfonik Ankara Türküleri” ile Zafer Bayramı Coşkusu

Şef Ahmet Murat Gedikli’nin yönetiminde, Ferda Yetişer, Melahat İsmayilova ve Kamil Kaplan’ın sahne aldığı “Senfonik Ankara Türküleri” konseri, yüzlerce katılımcıya unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık iki saat süren konserde, orkestra geniş repertuarıyla birbirinden eşsiz türküleri senfonik yorumlarıyla sunarak büyük beğeni topladı. Performans sonunda, izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

Etimesgut'ta Büyük Zafer'in yıldönümünde "Senfonik Ankara Türküleri" 1

Başkan Beşikçioğlu’ndan Anlamlı Mesaj

Konser öncesinde sahneye çıkan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin önemini türküler üzerinden vurguladı. “Hikayelerden öğrendiğimiz türkülerin anlamı ne kadar güçlü ise, Cumhuriyetin anlamı da o kadar güzel ifade edilir. Hepinize çok teşekkür ediyorum, Zafer Bayramımız Kutlu Olsun” ifadeleriyle etkinliğe katılanlara hitap etti.

Şef Gedikli: “İç Anadolu’nun Derin Duyguları”

Konserin şefi Ahmet Murat Gedikli ise, İç Anadolu Bölgesi türküleri üzerine konuştu. Gedikli, “İç Anadolu Bölgesinde çok fazla üzüntü, duygu, aşk, ölüm var. Ve hatta doğaçlama olarak söylenen bir tarzı var. Bu gün burada Zafer Bayramımızın 102. Yıl Dönümü münasebeti ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Başta Etimesgut Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etimesgut’ta Büyük Zafer’in yıldönümünde “Senfonik Ankara Türküleri”
Yorum Yap