1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Caddelerinde Tek Yön Uygulaması

Etimesgut Caddelerinde Tek Yön Uygulaması

featured
service

Etimesgut Belediyesi, ilçede trafik güvenliğini artırmak ve kazaları en aza indirmek amacıyla yol çalışmalarına başladı. Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısında oybirliği ile kabul edilen Trafik Tanzim Uygulaması teklifi kapsamında, belirli caddelerde trafik akışı ve kontrolü sağlanacak. Alınan karara göre bazı yollarda çift yön uygulaması devam ederken, bazı caddelerde ise tek yön uygulaması başlayacak.

Etimesgut Caddelerinde Tek Yön Uygulaması 1

Etimesgut Belediye Başkanlığı tarafından talep edilen düzenlemeler şu şekilde planlandı:

  • 2052. Cadde, Şehit Hasan Öztürk ve Şehit Hikmet Özer Caddesi kesişiminden başlayarak, Şehit Mehmet Ali Aslan Caddesi yönünde tek yön olarak kullanılacak.
  • Ülkü Yolu Caddesi çift yönlü olarak mevcut haliyle devam edecek.
  • Nene Hatun Sokak’ta, 2052. Cadde ile Şehit Hasan Öztürk Caddesi arasında kalan bölüm, 2903. Sokak yönünde tek yön olarak düzenlenecek.
  • 2056. Sokak, 2052. Cadde ile Şehit Hasan Öztürk Caddesi arasında kalan bölümde, İstasyon Caddesi’ne doğru tek yön olarak kullanılacak.
  • 2049. Sokak, 2052. Cadde ile Şehit Hasan Öztürk Caddesi arasında kalan bölümde, Şehit Hasan Öztürk Caddesi yönünde tek yön olarak düzenlenecek.
  • Şehit Mehmet Ali Aslan Caddesi, çift yönlü olarak mevcut haliyle devam edecek.
  • Şehit Hasan Öztürk Caddesi, Şehit Mehmet Ali Aslan Caddesi kesişiminden başlayarak, Şehit Hikmet Özer Caddesi yönünde tek yön olarak kullanılacak.
  • 2052. Cadde ile Şehit Hasan Öztürk Caddesi kesişiminden kaynaklanan trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla, bu kesişim ile Şehit Hikmet Özer Caddesi kesişimi arasına New Jersey/beton bariyer konulacak.
Etimesgut Caddelerinde Tek Yön Uygulaması 2

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Beşikçioğlu, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımız için elimizden ne geliyorsa onun gayreti içerisinde olacağımızı söylemiştik. Trafik tanzim uygulaması ile Etimesgut’ta ulaşımı rahatlatmak, insanlarımızın evlerine ve işyerlerine daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak için yol güzergahlarını nasıl daha iyi hale getirebiliriz düşüncesindeydik. Amacımız trafik sıkışıklığına ve kazalara sebep olmadan sürdürülebilir konforlu bir ulaşım sağlamak. Bunun da ilk adımını Belediye binamızın önündeki Şehit Hasan Öztürk Caddesi’nde başlattık. Etimesgut’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etimesgut Caddelerinde Tek Yön Uygulaması
Yorum Yap