1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Kent Tiyatrosu, “Vatan Kurtaran Şaban” İle Perde Açıyor

Etimesgut Kent Tiyatrosu, “Vatan Kurtaran Şaban” İle Perde Açıyor

featured
service

Etimesgut Belediyesi tarafından 24-28 Temmuz tarihleri arasında 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Oyunculuk-Sahne Amirliği seçmelerinin ardından Kent Tiyatrosu kadrosuna girmeye hak kazanan oyuncular, ilk oyunları için provalara başladı.

Kültürel ve sanatsal anlamda örnek bir belediye olma hedefini her fırsatta dile getiren Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, titizlikle yürütülen seçmeler sonrasında Kent Tiyatrosu’nun oyuncu ve sahne amiri kadrosunu oluşturduklarını belirtti. Kent Tiyatrosu, genel sanat yönetmenliğini Beşikçioğlu’nun üstlendiği bu sezon perdelerini, Türk tiyatrosunun efsane yazarı Haldun Taner’in kaleme aldığı “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunla açacak. Ekim ayında sahnelenecek olan oyunun yönetmenliğini Erdal Ozan Metin yaparken, yeni kadroya seçilen oyuncular kentin tiyatrosunu sahnede temsil edecek.

Etimesgut Kent Tiyatrosu, “Vatan Kurtaran Şaban” İle Perde Açıyor 1

“Etimesgut Örnek Olacak”

Başkan Beşikçioğlu, sanatın toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak, “Kültürün bir belediyeyi var eden, halkı belediye ile bir arada tutan bir görevi vardır. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yapısını ilçemize taşıyacağız. Etimesgut Belediyesi olarak kültürel ve sosyal faaliyetlerimizle örnek bir belediye olacağız” dedi. Beşikçioğlu, tiyatro, sergi, konser ve grafiti gibi çeşitli sanatsal etkinliklerle Etimesgut halkını buluşturmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Etimesgut Kent Tiyatrosu, “Vatan Kurtaran Şaban” İle Perde Açıyor 2

Tiyatroda ekip çalışmasının önemine dikkat çeken Beşikçioğlu, “Bu ve pek çok alanda yapılan her çalışma ekip işidir. Bana her zaman destek olan, el attığımız her işte başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlayan bir ekiple aynı yolda yürüdüğüm için oldukça şanslıyım” şeklinde konuştu.

Beşikçioğlu, Kent Tiyatrosu kadrosuna yeni katılan oyuncuların prova sürecine başladığını belirterek, “Ekim ayında ilk kez perdelerini açacak olan Kent Tiyatromuzun ilk oyununu heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyor olacağım” dedi.

Etimesgut Kent Tiyatrosu, “Vatan Kurtaran Şaban” İle Perde Açıyor
Yorum Yap