1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Belediyesi’nden Muharrem Ayı Etkinliği

Etimesgut Belediyesi’nden Muharrem Ayı Etkinliği

featured
service

Etimesgut Belediyesi, Muharrem Ayı’nın bereketini ve paylaşım ruhunu yaşatmak amacıyla Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Amfi Tiyatrosu’nda anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte yüzlerce vatandaşa aşure dağıtılarak, İslam dünyasında önemli bir yeri olan Muharrem Ayı’nın paylaşım ve birlikteliği kutlandı.

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, CHP Meclis üyeleri, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Muharrem Ayı’nın matem ayı olarak kabul edilmesinin yanı sıra, aşure gününe denk gelmesi dolayısıyla düzenlenen bu etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Etimesgut Belediyesi'nden Muharrem Ayı Etkinliği 1

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Beşikçioğlu, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı. “Birlik ve beraberliklerimizin pekiştirildiği bu özel günlerin tüm İslam Alemi için tarihi ve kültürel olarak anlamlı bir yeri vardır. Başta Etimesgutlu hemşehrilerimiz olmak üzere Türk-İslam aleminin Muharrem ayını kutluyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Aşure dağıtımının ardından sahneye çıkan Türk Halk Müziğinin başarılı yorumcusu Sabahat Akkiraz, sevilen türküleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Başkan Beşikçioğlu, etkinliğe katkılarından dolayı Sabahat Akkiraz’a teşekkür ederek, “Verdiği konserle Muharrem ayı etkinliklerine katkısı nedeniyle Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Sabahat Akkiraz’a teşekkür ederim” diyerek çiçek takdim etti.

Etimesgut Belediyesi’nden Muharrem Ayı Etkinliği
Yorum Yap