1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek

Etimesgut Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek

featured
service

Etimesgut Belediyesi, sosyal yardımlarını genişleterek ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok alanda destek sunmaya devam ediyor. Son bir ayda gerçekleştirdiği yardımlar kapsamında Etikart, gıda, giysi, eğitim, eşya ve daha birçok konuda ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sosyal yardımları büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirtti.

“İhtiyaç Sahiplerinin Yanında Olmayı Sürdüreceğiz”

Beşikçioğlu, yaptığı açıklamada, “Sosyal yardımlarımızı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu konuda ekiplerimiz titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Belediye’mize yapılan başvurular anında değerlendiriliyor ve işleme alınıyor. Müracaatlar sonrasında talep sahibinin ekonomik durumunu önce resmi kurum kanallarından araştırdıktan sonra bu alanda görevli olan sosyal inceleme ekipleri değerlendirme yapıyor. Bu inceleme sonucunda vatandaşların ihtiyaçları tespit edilip hızlıca gerekli işlemler yapılarak talepleri karşılanıyor. Özellikle gerçek ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek faydalanmalarını sağlıyoruz. Belediye olarak da her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediyesi'nden İhtiyaç Sahiplerine Destek 1

“Hoş Geldin Bebek” Projesiyle Ailelere Destek

Etimesgut Belediyesi’nin “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında, Temmuz ayında yeni bebek sahibi olan 104 aileye çanta yardımı yapıldı. Aileler, bebeklerinin doğum belgesiyle belediyeye başvurarak bu çantalara ulaşabiliyor.

Gıda ve Etikart Desteği

Dar gelirli ailelere yönelik gıda yardımları hız kesmeden devam ediyor. Belediye, kaydı bulunan ya da yeni başvuruda bulunan ailelerin beyan ettikleri bilgileri doğruladıktan sonra gıda yardımı sağlıyor. Ayrıca, etikart ile ihtiyaç sahipleri marketlerden temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Engellilere ve Hasta Vatandaşlara Destek

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla Temmuz ayında 10 adet tekerlekli sandalye ve 1 adet spastisite hastasına özel tekerlekli sandalye teslim edildi. Ayrıca, yataklı hastalar için 21 adet hasta yatağı ve çeşitli temizlik malzemeleri yardımı yapıldı.

Etimesgut Belediyesi'nden İhtiyaç Sahiplerine Destek 2

Aşevi ve Evde Bakım Hizmetleri

Belediye aşevi, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sebebiyle alım gücü düşen vatandaşlara Temmuz ayı boyunca sıcak yemek hizmeti sundu. Evde bakım hizmetleri kapsamında ise sağlık ekipleri, ihtiyaç sahibi hastaların evlerine giderek muayene, tedavi ve danışmanlık hizmetleri verdi.

Taziye ve Asker Çantası Hizmetleri

Cenaze İşleri Hizmetleri ekibi, acılı günlerinde vatandaşların yanında olmaya devam ederek, taziye çadırı, sandalye ve masa gibi destekleri sağladı. Ayrıca, vatani görevine gidecek gençlere asker çantası dağıtıldı.

İstihdam ve Eğitim Destekleri

Temmuz ayında toplam 308 vatandaşa iş imkanı sağlayan belediye, gençlerin YKS tercih sürecinde rehberlik hizmeti sunarak destek oldu. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 85.134 adet ekmek dağıtıldı ve ihtiyaç duydukları ev eşyaları temin edildi.

Etimesgut Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek
Yorum Yap