1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Belediyesi’nden Diyabet Farkındalığı Sempozyumu

Etimesgut Belediyesi’nden Diyabet Farkındalığı Sempozyumu

featured
service

Etimesgut Belediyesi, Medicana Hastanesi işbirliğiyle Kent Konseyi’nde “Diyabet Farkındalığı” sempozyumu düzenledi. Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Mustafa Altay, “Diyabet, genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalık olup, çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarını derinden etkiler. Ancak doğru beslenme ve bazı kurallara uyularak kaliteli bir yaşam sürülebilir” dedi.

Çağımızın en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından biri olarak kabul edilen diyabetle mücadele için düzenlenen etknlikte Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Altay ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Nur Doğan, diyabet hastalığı ve tedavisi üzerine katılımcılara bilgiler aktardı.

Etimesgut Belediyesi'nden Diyabet Farkındalığı Sempozyumu 1

“Doğru beslenme ile kaliteli yaşam sürülebilir”

Prof. Dr. Mustafa Altay, diyabetin tanımını yaparak hastalığın türlerine dair bilgiler verdi: “Diyabet, pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da üretilen insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu kan şekeri seviyesinin yükselmesiyle ortaya çıkan ve bir ömür devam eden bir durumdur. Diyabet hastalığı kendi içinde 3’e ayrılmaktadır. Bunlar; tip 1, tip 2 ve gestasyonel diyabettir. Özellikle Tip 1 Diyabet, genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalık olup, çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarını derinden etkiler. Ancak doğru beslenme ve bazı kurallara uyularak kaliteli bir yaşam sürülebilir” dedi.

Etimesgut Belediyesi'nden Diyabet Farkındalığı Sempozyumu 2

Katılımcılara Ücretsiz Şeker Taraması Yapıldı

Konuşmanın ardından Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Nur Doğan, diyabet hastalarının beslenme düzeni hakkında dikkat etmeleri gereken noktaları açıkladı. Doğan, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının diyabet yönetimindeki önemine değinirken, katılımcılara evde kolayca hazırlayabilecekleri şekersiz tatlı ve içecek tarifleri de sundu.

Etkinlik sonunda, katılımcılara ücretsiz olarak şeker taraması yapılarak sağlık hizmeti sunuldu.

Etimesgut Belediyesi’nden Diyabet Farkındalığı Sempozyumu
Yorum Yap