1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Eskişehir’in geleceğine birlikte yön vereceğiz’

‘Eskişehir’in geleceğine birlikte yön vereceğiz’

featured
service

İGFA – Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı oluşturmak için kolları sıvadı. Katılımcı yöntemlerle yürütülen çalışmalarla, Eskişehir’in geleceğine yön verecek vizyon ve hedefler belirleniyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, stratejik planlama sürecinde geniş bir paydaş kitlesiyle bir araya geldi. Muhtarlar, meclis üyeleri, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları, katılımcı yöntemlerle görüşlerini paylaştı. Yapılan anketler, mülakatlar ve odak grup çalışmalarıyla yönetişim süreçleri iyileştirilerek vatandaş memnuniyeti artırılmaya çalışıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı’nda kadın-erkek eşitliği perspektifini güçlendirmek için özel toplantılar düzenledi. Kadın-erkek eşitliğine duyarlı planlama ve bütçeleme uygulamalarıyla stratejik plana cinsiyet eşitliği odaklı bir yaklaşım getirildi.

Belediye çalışanları tarafından benimsenen değerlerin ve kurum kültürünün analiz edilmesi amacıyla anketler düzenlendi. Güçlü ve zayıf yönlerin belirlenmesi için çalışanlardan geri bildirim alındı ve bu doğrultuda stratejik hedefler belirlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini doğrudan almaya yönelik çeşitli yöntemler kullandı. Anketler, odak grup toplantıları ve saha çalışmalarıyla yaklaşık 10 bin kişiye ulaşılarak toplumun her kesiminden görüşler alındı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, stratejik planlama ekibi ve strateji geliştirme kurulu ile birlikte önümüzdeki süreçte amaç, hedef, performans göstergeleri ve projeleri belirlemek için çalışmalarını sürdürecek. Toplumun her kesiminden alınan geri bildirimler doğrultusunda Eskişehir’in geleceğine yön verecek stratejik kararlar alınacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, katılımcı yönetim anlayışının pekiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, tüm paydaşlarla iş birliği içinde Eskişehir’in daha yaşanabilir ve güçlü bir şehir olması için kararlı olduklarını belirtti. Sivil katılım ve şeffaflık anlayışıyla geleceğe yönelik planlamaların yapılacağına dikkat çekti.

‘Eskişehir’in geleceğine birlikte yön vereceğiz’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.