1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Esenboğa Metrosu Yine Gündemde! Verilen sözler tutulmadı

Esenboğa Metrosu Yine Gündemde! Verilen sözler tutulmadı

featured
service

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Esenboğa Havalimanı Metrosunun akıbetini sordu. Ergin, vermiş olduğu önergede, “Beş yıldır verilen sözün tutulmamasının özel bir nedeni var mıdır?” sorusunu yöneltti.

Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Esenboğa Metro Hattı projesindeki gecikmelerle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na yazılı soru önergesi sundu. Ergin, soru önergesinde 2019 yılında yatırım programına alınan Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Metro Hattı’nın belirlenen 2026 yılı bitiş tarihine rağmen hala ihale aşamasına gelmediğini vurguladı.

Ergin önergesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun “2024 yılı yatırım programında hattın yer aldığı ve ‘kısa zamanda’ ihalesinin yapılacağı” yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, “Ulaştırma Bakanı tarafından 2024 yılı Şubat ayında yeni bir söz verilmiş ve bu yıl içerisinde ihale sürecinin başlayacağı ilan edilmiştir. Eylül ayına girilmiş olmasına rağmen halen ihale sürecinin başlamasına ilişkin hiçbir emare görülmemektedir. İhale tarihi ile hattın bitirilmesine dair yeni bir tarih verebilir misiniz?” dedi.

Önergede; “2019 yılından bu yana benzer mahiyette açıklamalar yapılmasına rağmen beş yıldır bir türlü söz konusu projenin ihale tarihi açıklanmamıştır. Bu süreçte yetkili makamlar sadece beyanat vermiş, icrai bir adım atmamıştır. Hatta bu hususta, 28 Nisan 2023 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ tarafından da bir açıklama yapılmış; bu açıklamada, Esenboğa Metro projesinde yaşanan gecikme nedeniyle projenin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için Ocak 2023 tarihinde bakanlığa başvuru yapıldığı belirtilmiştir.” ifadelerine yer veren Ergin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan 2019 başlangıç ve 2026 bitiş tarihli proje takvimine neden uyulmamıştır? Beş yıldır verilen sözün tutulmamasının özel bir nedeni var mıdır?
  • Ulaştırma Bakanı tarafından 2024 yılı Şubat ayında yeni bir söz verilmiş ve bu yıl içerisinde ihale sürecinin başlayacağı ilan edilmiştir. Eylül ayına girilmiş olmasına rağmen halen ihale sürecinin başlamasına ilişkin hiçbir emare görülmemektedir. İhale tarihi ile hattın bitirilmesine dair yeni bir tarih verebilir misiniz?
  • Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre mevcut proje Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Yerleşkesinde sona ermektedir. Söz konusu projenin Çubuk ilçe merkezine kadar uzatılması düşünülmekte midir?
  • Mevcut projenin yapımında gecikme yaşanmaya devam edecek ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi devralma başvurusunu değerlendirmeyi düşünür müsünüz?
Esenboğa Metrosu Yine Gündemde! Verilen sözler tutulmadı
Yorum Yap