1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Esas Holding 50 Yeni Mezun Daha Alacak

Esas Holding 50 Yeni Mezun Daha Alacak

featured
service

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlere iş hayatına atılışlarında eşit fırsat sunmak amacıyla hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın 9. dönemi için başvurular başladı.

Programa Katılacak 50 Genç:

Esas Sosyal tarafından desteklenen program kapsamında bu yıl 50 gence daha sivil toplum kuruluşlarında (STK) ilk iş deneyimi kazanma imkanı sunulacak.

Başvuru Şartları:

  • Herhangi bir devlet üniversitesinden 2023 Haziran ayı ve sonrasında mezun olmak
  • Diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/ 100’lük sistemde 65 puan ve üzeri olması
  • Daha önce tam zamanlı bir işte çalışmamış olması (Stajlar bu kapsamda değildir)
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Programa katkıda bulunabilecek ve yararlanabilecek niteliklere sahip olmak

Programın Sunduğu Fırsatlar:

  • 12 ay boyunca STK’larda tam zamanlı çalışma imkanı
  • İlk Fırsat Akademisi kapsamında 250 saatin üzerinde eğitim ve mentorluk imkanı
  • Mesleki deneyim kazanmanın yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci geliştirme imkanı

Başvuru Süreci:

Adaylar 23 Haziran 2024 tarihine kadar https://www.ilkfirsat.org/ adresinden programa başvurabilecekler.

Esas Holding 50 Yeni Mezun Daha Alacak 1

“Başvuruları bir kez daha duyurmanın gururunu yaşıyoruz”

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat’ın yeni dönemi için heyecanlı olduklarını dile getiren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı“Fırsat Eşitliği; Esas Sosyal’in odak alanı olmasının dışında gençlerin buluşmayı sabırsızlıkla beklediği bir kavram. Bizim de buradaki görevimiz eşitliği gençler ile buluşturarak onları motive etmek, ilhan vererek, cesaretlendirmek. İlk yatırım programımız olan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı bu yıl,  9’uncu kez yeni katılımcılarını kabul edecek. Her yıl mezunlarımızın geri bildirimleri ve kurumların destekleriyle daha faydalı ve daha kapsamlı hale gelen programın başvurularını bir kez daha duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Gençlerin üniversitelerine göre değil, yetkinliklerine göre değerlendirildikleri insan kaynakları modelinin yayılması bizim en büyük önceliğimiz. Birbirinden değerli sivil toplum kuruluşlarını desteklediğimiz program; gençlere mesleki donanımın yanında sosyal sorumluluk bilinci de kazandırıyor. Gençler çok çalışkan ve hevesli. Biz de başarılarına başarı katacak desteklerle onların elinden tutmaya her daim hazırız” dedi.

Program Hakkında:

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı, bugüne kadar yaklaşık 26 bin başvuru almış ve 300’den fazla gence istihdam imkanı sunmuştur. Programdan mezun olan gençlerin %100’ü 6 ay içinde iş bulmakta ve farklı sektörlerde çalışmalarına devam ediyor.

Esas Holding 50 Yeni Mezun Daha Alacak
Yorum Yap