1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor

Erdoğan: CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güvenlik politikalarına dair CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, “Tüm bölgemiz bir ateş çemberinden geçiyor ama bakıyorsunuz, CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Açıkçası Sayın Özel’den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Dışişleri ve Savunma Bakanlarının Meclis’te kapalı oturumda milletvekillerine bölgedeki güvenlik meseleleriyle ilgili kapsamlı bilgi verdiklerini belirtti. Bu bilgilerin, konunun ciddiyetini ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, “Her iki bakanımız da idrak kapıları açık olanlar için fotoğrafı tüm netliğiyle ortaya koydu. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık” dedi. Erdoğan, PYD’ye karşı geçmişteki CHP tutumlarını da hatırlatarak, “Biz Türkiye’nin güvenliğinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

“Açıklamaları esefle karşıladık

Erdoğan konuşmasında, “Tüm bölgemiz bir ateş çemberinden geçiyor ama bakıyorsunuz, CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Açıkçası Sayın Özel’den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik. Dün Dışişleri ve Savunma Bakanlarımız, Meclisimizin kapalı oturumunda bu konuyla ilgili milletvekillerimize detaylı bilgi verdi. Her iki bakanımız da idrak kapıları açık olanlar için fotoğrafı tüm netliğiyle ortaya koydu. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. Daha düne kadar bölücü örgütün Suriye uzantısı PYD ile ilgili çok iyimser cümleler kuranlara ne yaparsak yapalım bazı gerçekleri anlatamayacağımızın bilincindeyiz. Varsın onlar kendi hayal dünyalarında yaşamaya devam etsin. Biz Türkiye’nin güvenliğinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Özgür Özel: İsrail Tehdidi, Manipülasyon
Haberi görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel , Meclis’te gerçekleştirilen kapalı oturumun ardından yaptığı açıklamada, iktidarın Türkiye’nin gerçek sorunlarını gölgelemek için gündemi manipüle ettiğini söyleyerek “Bütün Grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Ne söylendi, ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.