1. Haberler
  2. Gündem
  3. Engin Altan Düzyatan Çevre Savunucusu mu?

Engin Altan Düzyatan Çevre Savunucusu mu?

featured
service

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, Kasım ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek COP29 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda Türkiye’yi oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın temsil edecek olmasına tepki gösterdi. Dinçer, bu durumun “liyakatsizliğin uluslararası boyuta taşınması” anlamına geldiğini belirtti.

11-24 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan konferans, dünyanın dört bir yanından eski cumhurbaşkanları, iklim uzmanları, aktivistler ve BM temsilcilerini bir araya getirecek. Türkiye’yi ise bu organizasyonda bir oyucunun temsil edecek olması eleştirilere neden oldu.

Dinçer yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bu alanda uzun yıllardır çalışan akademisyenler, uzmanlar ve aktivistler varken bir oyuncunun bu çapta büyük bir organizasyonda Türkiye’yi temsil etmek için belirlenmesi olsa olsa liyakatsizligin uluslararasına erişimini temsil etmektedir.” dedi.

“Çevre savunucusu mu?”

Dinçer, açıklamasında şunları söyledi:

“Yandaşlık, liyakatsizlik her alanda devam ediyor! 11-24 Kasım 2024 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenecek COP29 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda Türkiye’yi bir kez daha Engin Altan Düzyatan temsil edecekmiş. Dünyanın birçok ülkesinden eski cumhurbaşkanları, iklim değişikliği uzmanları, iklim aktivistleri ve BM iklim değişikliği temsilcileri katılırken Türkiye’den bir oyuncu katılıyor. Türkiye’de bu alanda uzun yıllardır çalışan akademisyenler, uzmanlar ve aktivistler varken bir oyuncunun bu çapta büyük bir organizasyonda Türkiye’yi temsil etmek için belirlenmesi olsa olsa liyakatsizligin uluslararasına erişimini temsil etmektedir. Oysa; Türkiye’de ormanlar, tarım arazileri talan edilirken, özel şirketler maden ocakları için doğa katliamı yaparken kendisini hiç görmedik. Çevre savunucusu mu…”

Engin Altan Düzyatan Çevre Savunucusu mu?
Yorum Yap