1. Haberler
  2. Spor
  3. Endrick Felipe Moreira de Sousa Kimdir?

Endrick Felipe Moreira de Sousa Kimdir?

featured
service

Endrick Felipe Moreira de Sousa, 21 Temmuz 2006 tarihinde Brasilia’da doğmuş ve dünya futbolunun yükselen yıldızlarından biri olarak kabul edilen genç bir forvettir. Palmeiras ile lig şampiyonluğunu kazanan Endrick, Brezilya şampiyonasında en iyi genç oyuncu seçilmiştir.

Ayrıca yaşından dolayı kulüpte birçok rekor kırmıştır. Palmeiras tarihindeki en genç yaşta ilk takımda forma giyen (16 yıl, iki ay ve 15 gün) ve gol atan (16 yıl, üç ay ve dört gün) oyuncu olmasının yanı sıra, kulübün her seviyesinde kupa kazanan tek oyuncudur.

Endrick, 2022 yılında muhteşem bir performans sergilemiştir. Brezilya Ligi’nde (16 yaşında 7 maçta 3 gol ve 1 asist yaparak) ve São Paulo Junior Kupası’nda en iyi oyuncu seçilerek, 20 Yaş Altı Brezilya Ligi ve 17 Yaş Altı Brezilya Kupası’nı kazanarak önemli gollere imza atmıştır. 2016 yılından beri (10 yaşındayken) Palmeiras’ın gençlik akademisinde yetişen Endrick, 11 Yaş Altı, 13 Yaş Altı, 15 Yaş Altı (iki kez) ve 20 Yaş Altı seviyelerinde Paulista Şampiyonası’nı da kazanmıştır. Endrick, Kasım 2023’te Brezilya milli takımıyla 17 yaşında ilk maçına çıkmıştır.

Endrick’in futbol kariyeri, genç yaşına rağmen etkileyici başarılarla doludur. Palmeiras’ın gençlik akademisinden yetişen ve her seviyede şampiyonluklar yaşayan bu genç yetenek, Brezilya futbolunun gelecekteki yıldızlarından biri olarak görülmektedir.

Endrick Felipe Moreira de Sousa Kimdir?
Yorum Yap