1. Haberler
  2. Pursaklar
  3. Endemik Vadi, Öğrencilerden Büyüleyici İlgi Görmeye Devam Ediyor

Endemik Vadi, Öğrencilerden Büyüleyici İlgi Görmeye Devam Ediyor

featured
service

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Endemik Vadi, Ankara’nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Her geçen hafta öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşan Endemik Vadi, son haftalarda da Yıldırım Beyazıt Anaokulu, Minik Güller Anaokulu, Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Yenimahalle Sınav Anadolu Lisesi, Mavi Düşler Anaokulu ve Muazzez Servet Amaratoğlu Ortaokulu (Çankırı) gibi birçok okuldan öğrenciyi ağırladı.

Öğrenciler, Endemik Vadi’de Ankara’ya özgü endemik bitkiler, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanı gibi canlıları yakından tanıma imkanı buldular. Ayrıca dekoratif figürlerle dikkat çeken Orman Köyü’nde tohum dikim atölyesi ve oryantiring yarışması gibi çeşitli aktivitelere de katıldılar.

Endemik Vadi’de Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi’nin Ankara’nın dört bir yanından ve il dışından öğrencileri misafir etmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Endemik Vadimizi ziyaret eden öğrencilerimiz, Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıktığımızı ve vadimizde bulunan Ankara’nın 4 beyazı diye adlandırdığımız; Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Takla Güvercini, Ankara Keçisini yakından tanıma fırsatını yakalıyor. Öğrenciler hem geziyor, hem öğreniyor, hem de yaptığımız atölyeler ve Orman Köy’de düzenlediğimiz oryantiring yarışmasıyla enerjilerini topluyorlar. Ankara’mıza özgü olan endemik bitki çeşitliliğimiz hakkında bilgi alırken, endemik ve aromatik bitkileri inceleme fırsatına da sahip oluyor. Doğallığı ile huzur veren Endemik Vadimizi görmeye tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.”

Endemik Vadi, Öğrencilerden Büyüleyici İlgi Görmeye Devam Ediyor
Yorum Yap