1. Haberler
  2. Spor
  3. Emre Sakçı’dan Tarihi Başarı: Avrupa Şampiyonu Oldu

Emre Sakçı’dan Tarihi Başarı: Avrupa Şampiyonu Oldu

featured
service

Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda milli yüzücümüz Emre Sakçı, 50 metre kurbağalama finalinde elde ettiği 26.92’lik derecesiyle altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Bu sonuçla, Sakçı, Türkiye’ye uzun kulvarda ilk büyükler Avrupa Şampiyonluğunu kazandırmış oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başarılı yüzücüsü Emre Sakçı, bu zaferiyle ülkemizi gururlandırdı. Rekortmen sporcumuz, düzenlenen törenle madalyasını alırken, Belgrad’da İstiklal Marşımızı da okuttu. Sakçı’nın başarısı, sadece kendi kariyerinde değil, Türk yüzme tarihinde de önemli bir yere sahip oldu.

Sakçı’nın bu başarısı, Fenerbahçeli diğer milli yüzücülerimizin de Avrupa Şampiyonası’ndaki üstün performanslarını takip etti. Geçtiğimiz günlerde, Fenerbahçeli milli yüzücülerimiz Ecem Dönmez, Zehra Duru Bilgin ve Gizem Güvenç ile milli sporcu Ela Naz Özdemir’den oluşan 4×200 serbest kadın bayrak takımı bronz madalya kazanırken, Deniz Ertan da 800 metre serbest stilde üçüncülük elde etmişti.

Emre Sakçı’nın kariyerindeki başarılar bununla sınırlı değil. 50 metre serbest, 50-100 metre kurbağalama kategorilerinde uzun kulvar Türkiye rekorlarının sahibi olan Sakçı, kısa kulvarda da birçok ülke rekoruna imza atmış durumda. Özellikle 50 metre kurbağalamada kısa kulvarda 25.29’luk derecesiyle Avrupa rekorunu ve 24.95’lik derecesiyle dünya rekorunu elinde tutuyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, sporcularımızın ve antrenörlerimizin elde ettiği bu büyük başarılar nedeniyle gurur duyduklarını belirterek, tüm ekibi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Emre Sakçı’dan Tarihi Başarı: Avrupa Şampiyonu Oldu
Yorum Yap