1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ehliyet alacaklar dikkat! Yönetmelik değişti

Ehliyet alacaklar dikkat! Yönetmelik değişti

featured
service

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, sürücü kurslarına yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile ehliyet almak isteyen sürücü adayları önemli değişikliklerle karşılaşacak.

Yeni düzenlemeye göre, sürücü kurslarında direksiyon eğitim saatleri sertifika sınıflarına göre yeniden düzenlendi. Kursiyerler, akan trafikte eğitim alacak düzeye gelene kadar direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde eğitim alacak. Akan trafikte eğitim alacak düzeye gelen kursiyerlerin direksiyon eğitimi ders süreleri ise sertifika sınıflarına göre şu şekilde belirlendi:

  • A1 ve A2 sınıfı sertifikalar için 10 saat
  • B sınıfı sertifikalar için 12 saat
  • C ve E sınıfı sertifikalar için 25 saat
  • D sınıfı sertifikalar için 30 saat
  • F sınıfı sertifikalar için 10 saat
  • H (motosiklet) sınıfı sertifikalar için 10 saat
  • H (otomobil) sınıfı sertifikalar için 12 saat

Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esas alınacak. Her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 5’te 1’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek. Direksiyon eğitimi ders saati sayısının 5’te 1’i veya daha az devam etmeyenler için ise bir defaya mahsus olmak üzere kursiyerin durumu dikkate alınarak, kurs müdürünün uygun göreceği bir zamanda telafi programı uygulanacak. Direksiyon eğitimi dersi telafi programları için kursiyerlerden devam ettikleri derslerin ücreti alınacak. Direksiyon eğitimi dersinin telafi programına da devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu düzenlemeyle sürücü kurslarındaki eğitim kalitesini artırmayı ve kursiyerlerin trafiğe daha hazır hale gelmelerini hedefliyor. Kurs devamlılığının teşvik edilmesiyle, sürücü adaylarının eğitimlerini ciddiye almaları sağlanacak.

Yönetmeliğin bazı maddeleri 6 ay sonra, bazı maddeleri ise yayımlandığı bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Söz konusu MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK’in detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Ehliyet alacaklar dikkat! Yönetmelik değişti
Yorum Yap