1. Haberler
  2. Oyunlar
  3. EA SPORTS FC 25’e Sekiz Yeni İkon Geliyor: Futbolun Efsaneleri Sahnede

EA SPORTS FC 25’e Sekiz Yeni İkon Geliyor: Futbolun Efsaneleri Sahnede

featured
service

EA SPORTS FC 25, futbol dünyasının unutulmaz isimlerini oyunseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İçlerinde beş kadın futbol efsanesinin de yer aldığı sekiz yeni İKON, EA SPORTS FC 25’te oyuncuların karşısına çıkacak. Futbol tarihinin en büyük yıldızlarından oluşan bu seçkin kadro, oyunseverlere hem nostaljik anılar yaşatacak hem de futbolun evrenselliğini bir kez daha gözler önüne serecek.

İKON olarak oyuna eklenecek yıldız futbolcular ise şöyle sıralanıyor:

  • Gareth Bale: Premier Lig’de adını duyurduğu Tottenham’daki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Bale, Real Madrid’deki kariyerinde zirveye ulaştı. 5 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 3 La Liga şampiyonluğu kazanan Bale, Galler’in gelmiş geçmiş en çok gol atan oyuncusu olarak futbol sahalarına veda etti.
  • Gianluigi Buffon: Kariyerine Parma’da UEFA Kupası zaferiyle başlayan Buffon, Juventus’ta geçirdiği yıllarda adını futbol tarihine yazdırdı. 10 Serie A şampiyonluğu ve 2006 FIFA Dünya Kupası zaferiyle futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.
  • Lotta Schelin: Lyon ile kazandığı 3 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve 8 lig şampiyonluğu ile İsveç’in en golcü futbolcusu olarak kariyerini noktalayan Schelin, 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda takımını üçüncülüğe taşıdı.
  • Marinette Pichon: Fransa’nın en ünlü kadın futbolcularından Pichon, Amerika’da kazandığı MVP ödülü ve Fransa’yı FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na taşımasıyla tanınıyor. Les Bleues tarihindeki ilk golünü atan oyuncu olarak da unutulmazlar arasına girdi.
  • Lilian Thuram: Fransa’nın 1998 Dünya Kupası zaferinde büyük pay sahibi olan Thuram, yarı finalde Hırvatistan karşısındaki performansıyla adını tarihe yazdırdı. UEFA EURO 2000 zaferi ve Juventus’la kazandığı 2 Serie A şampiyonluğu da kariyerinde öne çıkan başarılar arasında.
  • Julie Foudy: ABD Kadın Milli Takımı’nın efsanevi oyuncusu Foudy, 1991 ve 1999’da kazandığı FIFA Kadınlar Dünya Kupası şampiyonluklarıyla kadın futbolunun gelişimine öncülük etti.
  • Aya Miyama: Japonya’nın 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası zaferinde kilit rol oynayan Miyama, finalde attığı gol ve yaptığı asistlerle takımını penaltılara taşıdı ve tarihe geçen bir başarıya imza attı.
  • Nadine Angerer: 2007 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda Almanya’nın kalesini koruyan Angerer, turnuva boyunca kalesinde gol görmeyerek şampiyonluğa ulaştı. Marta’ya karşı kurtardığı penaltı ise unutulmaz anlar arasına girdi.
EA SPORTS FC 25’e Sekiz Yeni İkon Geliyor: Futbolun Efsaneleri Sahnede
Yorum Yap