1. Haberler
  2. Spor
  3. Dusan Tadic: “Fenerbahçe Her Şeyin Üzerinde”

Dusan Tadic: “Fenerbahçe Her Şeyin Üzerinde”

featured
service

Kadıköy’deki maçta 90+1. dakikada Diakite’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, uzatma dakikalarında yediği penaltı golüyle Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda LOSC Lille’e karşı oynadığı rövanş mücadelesi sonrası takımın tecrübeli oyuncusu Dusan Tadic, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

“Maalesef şanssız bir penaltı pozisyonu vermiş olduk”

Maçın ardından konuşan Tadic, ilk maçta yenilen golün önemine dikkat çekti. “Bana göre ilk maça baktığınızda son yemiş olduğumuz golü yemememiz gerekiyordu. Çünkü şunu gayet iyi biliyoruz ki kendi taraftarlarımızın önünde galip gelirsek turu atlayan taraf biz olacaktık, eğer berabere bitmiş olsaydı ilk maç. Tabii ki de çok belirleyici anlar oldu, hem ilk maçta hem de bu maçta. Maalesef şanssız bir penaltı pozisyonu vermiş olduk rakibimize. Ama elbette bu maçın hem pozitif hem negatif tarafları var. Negatif kısımları elbette değerlendirip onları düzelteceğiz ve yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz,” ifadelerini kullanan Tadic, Şampiyonlar Ligi’nde oynayamamanın üzüntüsünü dile getirdi.

Avrupa Ligi’nde de büyük hedeflere sahip olduklarını vurgulayan Tadic, “Elbette Şampiyonlar Ligi’de oynamayı isterdik çünkü bu bizler açısından büyük bir prestij olacaktı ama Avrupa Ligi de bizim için çok önemli. Çünkü orada da güçlü takımlar var. Orada da en uca, en ileriye kadar ilerlemek istiyoruz ve bunun için de hazırlıklarımızı yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Bizler bu kulübün askerleriyiz”

Tadic, bu sezon görev aldığı mevkiinin geçen sezona göre farklılık göstermesiyle ilgili olarak ise, “Bizler bu kulübün askerleriyiz. Hocamız bizden ne istiyorsa biz de onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü Fenerbahçe herkesin üzerinde. Hocanın bizden istediği şeyleri de elbette ki performansımızla yanıt vermemiz gerekiyor. Benim için hiç problem değil; sağ açıkta da oynayabilirim, sol açıkta da oynayabilirim, 10 numara pozisyonunda da oynayabilirim. Hangi pozisyonda oynadığım benim için çok önemli değil. Hoca nerede istiyorsa orada biz görevimizi yapmakla mükellefiz” dedi.

Tadic, “Tabii ki biz futbolcular aynı zamanda fedakarlık da göstermemiz gerekiyor, Fenerbahçe için. Çünkü en önemli şey Fenerbahçe! Oyuncu da zaten başka pozisyonlarda oynamak için esnek olabilmeli. Çünkü ancak bu şekilde başarıya ulaşabilirsiniz. Biz de zaten hocamızın bizden istediği şeyleri dinleyip yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” sözleriyle takım için her türlü rolü üstlenmeye hazır olduğunu belirtti.

Dusan Tadic: “Fenerbahçe Her Şeyin Üzerinde”
Yorum Yap