1. Haberler
  2. Yerel
  3. Dokuz Eylül Üniversitesi, Avrupa’nın En İyi 500 Üniversitesi Arasında Yerini Güçlendirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Avrupa’nın En İyi 500 Üniversitesi Arasında Yerini Güçlendirdi

featured
service

İZMİR (İGFA) -Akademik derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından yayımlanan “2025 QS Avrupa Üniversite Sıralaması” raporu, İzmir’in köklü yükseköğretim kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) için büyük bir başarıyı ortaya koydu. Geçtiğimiz yıla göre sıralamada 26 basamak birden yükselen DEÜ, Avrupa’da en iyi 462’nci üniversite oldu ve ilk 500’deki yerini sağlamlaştırdı. Türkiye’de sıralamaya giren 72 üniversite arasında 16’ncı sırada yer alan DEÜ, 684 üniversitenin dahil edildiği sıralamalarda Batı Asya bölgesinde ise 29’uncu sıradan 26’ncı sıraya yükseldi.

Avrupa’nın En İyi 500 Üniversitesi Arasında Yerini Güçlendirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversitenin son dönemde uluslararası yükseköğretim sıralamalarında gösterdiği yükselişi değerlendirdi. Prof. Dr. Ak, “Son olarak ‘QS World University Rankings: Europe 2025’ verilerine göre Dokuz Eylül Araştırma Üniversitemiz, geçtiğimiz yıla göre başarısını 26 basamak yükselterek, Avrupa’da en iyi 462’nci üniversite oldu. Türkiye’de de önemli başarılar elde eden üniversitemiz, 16’ncı sırada kendine yer buldu. DEÜ olarak bir yandan Avrupa’nın önde gelen üniversiteleriyle verimli akademik iş birlikleri yaparken, diğer yandan toplumsal katkı misyonumuz doğrultusunda faaliyetlerimizi ve bilimsel çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. QS’in bölgesel olarak Avrupa Üniversite Sıralaması’nda DEÜ’yü değerlendirmesi bu girişimlerimizin de bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bundan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz. Araştırma üniversitemizin başarılarına katkı koyan, Avrupa’da ilk 500’deki yerimizi güçlendiren tüm mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlikte DEÜ Farkı

Sürdürülebilirlik alanında da yoğun çalışmalar yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi, bu performansını QS raporuna da yansıttı. DEÜ, sürdürülebilirlik metriğinde geçen yıla göre 1 basamak yükselerek Avrupa’da 242’nci sırada yer aldı. Üniversitenin “akademik itibar” ve “işveren tanınırlığı” metriklerindeki başarıları da dikkat çekti ve bu alanlarda da Avrupa’da ilk 250 içinde yer aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Avrupa’nın En İyi 500 Üniversitesi Arasında Yerini Güçlendirdi
Yorum Yap