1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri’nden Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine Tepki: Hesap Verecekler

Dışişleri’nden Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine Tepki: Hesap Verecekler

featured
service

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Ayşenur Ezgi Eygi’nin yaşamını kaybetmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

Türk asıllı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi‘nin Batı Şeria’da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonrası yaşamını kaybetmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. “Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bu şiddet politikası sonuç vermeyecek”

“Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz. İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir. İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir.”

Dışişleri’nden Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine Tepki: Hesap Verecekler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.