1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Han Yunus’taki Saldırılarını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Han Yunus’taki Saldırılarını Kınadı

featured
service

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, onlarca masum sivilin katledildiği vahşi saldırının, İsrail’in Filistin halkını topyekûn yok etmeyi amaçladığının somut bir kanıtı olduğu belirtildi.

Han Yunus’ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde burada dört okulun hedef alınması, İsrail’in sivillere yönelik sistematik saldırılarının bir parçası olarak değerlendirildi. Açıklamada, “Bu saldırılar, Netanyahu Hükümetinin ateşkes müzakerelerini baltalamayı hedeflediğini de göstermiştir” ifadesine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz. Han Yunus’ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde buradaki dört okulun hedef alınması, İsrail’in Filistin halkını topyekûn yok etmeyi amaçladığının somut birer kanıtıdır. Bu saldırılar, Netanyahu Hükümetinin ateşkes müzakerelerini baltalamayı hedeflediğini de göstermiştir. İsrailli yetkililer, insanlığın tüm değerlerini ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu eylemlerinden ötürü kanun önünde hesap vereceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Han Yunus’taki Saldırılarını Kınadı
Yorum Yap