1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı: Ayşenur Ezgi Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirilecek

Dışişleri Bakanlığı: Ayşenur Ezgi Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirilecek

featured
service

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Keçeli, merhumenin naaşının aileye teslim edilmesi ve defni için gerekli işlemlerin sürdüğünü belirtti.

Keçeli, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ABD’de yaşayan aile fertleri ve Türkiye’deki akrabalarıyla temas halinde olduklarını ifade etti. Bu süreçte, otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğu’na iletilmesinin beklendiğini vurgulayan Keçeli, naaşın İsrail tarafına getirildikten sonra Ürdün üzerinden Türkiye’ye naklinin planlandığını söyledi.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Naaşı Ürdün Üzerinden Türkiye’ye Getirilecek

Keçeli, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Merhumenin ABD’de yaşayan aile fertleriyle ve Türkiye’deki akrabalarıyla temas halindeyiz. Bu aşamada, otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğumuza iletilmesi beklenmektedir. Takip eden süreçte, vatandaşımızın naaşının önce İsrail tarafına getirilmesi ve bilahare Ürdün üzerinden ülkemize nakli öngörülmektedir.”

Dışişleri Bakanlığı: Ayşenur Ezgi Eygi’nin Naaşı Türkiye’ye Getirilecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.