1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dinçer’den TBMM’de Kuaför ve Güzellik Merkezleri İçin Çağrı

Dinçer’den TBMM’de Kuaför ve Güzellik Merkezleri İçin Çağrı

featured
service

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan ve kuaför, güzellik merkezleri ile berberlerin Pazar günleri kapalı olmasını öngören karara karşı çıktı. Dinçer, bu kararın hem esnafı hem de müşterileri mağdur ettiğini belirterek, uygulamanın en azından bu yaz sezonu için askıya alınması çağrısında bulundu.

“Düğün Sezonunda Mağduriyet Artıyor”

Milletvekili Dinçer, konuşmasında düğünlerin genellikle hafta sonu yapıldığını hatırlatarak, “Pazar günleri kapalı olan kuaförler, güzellik merkezleri ve berberler, düğün sezonunda büyük maddi kayıplar yaşamaktadır. Aynı zamanda hayatlarının en mutlu gününde olan gelinlerimiz, aldıkları randevuların iptal edilmesi nedeniyle mağdur olmaktadır” dedi.

Dinçer, şunları söyledi:

“Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince; kuaför, güzellik merkezleri ve berberlerin 1 Temmuz 2024 itibariyle ‘Pazar’ günü kapalı olması kararlaştırılmıştır.

Düğünlerin hafta sonu olduğu göz önüne alındığında hem kuaförlerimiz maddi kayıp yaşamakta, hem de hayatlarının en mutlu gününde olan gelinlerimiz aldıkları randevuların iptal edilmesinden dolayı mağdur olmaktadırlar.

Pazar günü dükkanı kapalı olan esnaf çözümü başka lokasyonlarda iş yapmakta bulmakta, bu da haksız rekabet ve kayıt dışı ekonomiyi tetiklemektedir.

Mağduriyetlerin giderilmesi için bu kararın en azından bu yaz sezonu için askıya alınması gerekmektedir.

Kuaförlerimiz uzun vadede ‘hafta içinde belirlenecek olan bir günde’ dükkanlarının kapalı kalmasını talep etmektedirler.”

Dinçer’den TBMM’de Kuaför ve Güzellik Merkezleri İçin Çağrı
Yorum Yap