1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

featured
service

İSTANBUL (İGFA) – Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Cankut Tatlıparmak, güneş çarpmasının belirtileri, risk grupları, korunma yöntemleri ve ilk yardım adımları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Doç. Dr. Ali Cankut Tatlıparmak, insan vücudunun, dış ortamın ısısından bağımsız olarak vücut sıcaklığını belli bir derecede tutmaya çalıştığını belirterek, güneş çarpmasının belirtileri arasında baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı, konuşma bozukluğu ve nöbetlerin yer aldığını söyledi. Ayrıca, güneş çarpmasının risk gruplarına da dikkat çekerek, bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Ali Cankut Tatlıparmak, güneş çarpması geçiren bir kişide görülebilecek fiziksel değişiklikleri detaylı bir şekilde anlattı. Vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkması durumunda acil müdahalenin gerektiğini belirtti.

Güneş çarpmasının önlenmesi için alınabilecek önlemleri detaylı bir şekilde açıklayan Doç. Dr. Ali Cankut Tatlıparmak, sadece güneşten kaçınmanın yeterli olmadığını, ortam sıcaklığının da kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, güneş çarpması durumunda yapılacak ilk yardım adımlarının hayati önem taşıdığını belirtti.

Güneş çarpmasının bilinç düzeyi üzerindeki etkilerini detaylandıran Doç. Dr. Ali Cankut Tatlıparmak, hastaların genellikle şikayetlerinin güneş çarpmasından kaynaklandığını anlamadığını belirtti. Bu nedenle, genel sağlık okuryazarlığının güneş çarpması konusunda yetersiz olduğunu dile getirdi ve bu konuda yapılacak ilk yardım becerilerinin önemini vurguladı.

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.