1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı İçin İhale Süreci Yeniden Başladı

Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı İçin İhale Süreci Yeniden Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin metro ağını genişletmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale süreci yeniden başlatıldı. Ocak ayında düzenlenen ihalenin iptal edilmesinin ardından, güncellenen ihale çalışmalarıyla birlikte 17 Eylül 2024 tarihinde teklifler açılacak.

Yavaş: “Süreç Yeniden Başladı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Yüksek rakamlar nedeniyle ihalesini iptal ettiğimiz Mamak Metrosu’nda (Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı) süreç yeniden başladı. 17 Eylül’de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı İçin İhale Süreci Yeniden Başladı 1

İhalenin Genel İlanı Yayımlandı

Dikimevi – Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için 15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen ihale, firmalardan gelen tekliflerin yaklaşık maliyeti aşmasından dolayı iptal edilmişti. İhale çalışmalarının güncellenmesi kararlaştırıldı ve 10 Haziran 2024 tarihinde projenin uluslararası ihale platformundan genel ilanı yayımlandı. 19 Temmuz 2024 tarihinde ise yeterlilik şartları ve teknik dokümanlar uluslararası ihale sistemi olan ECEPP platformuna yüklendi.

İhale çalışmalarının güncellenmesi kapsamında, katılımın artması ve daha rekabetçi tekliflerin temin edilmesi hedeflendi. Bu çerçevede; yaklaşık maliyet güncellendi, katılım şartları yeniden belirlenerek, katılımın tek ve çoklu şekilde iş ortaklığına imkan verilmesine yönelik revizyonlar gerçekleştirildi ve sözleşme para birimi Türk Lirası olarak değiştirildi.

Sözleşmenin Aralık Ayında İmzalanması Hedefleniyor

Yeni ihale, iptal edilen ihaleden farklı olarak yeterlilik ve mali tekliflerin aynı anda sunulması doğrultusunda tek aşamalı olarak yapılacak. İhale ilanının yayınlanmasının ardından isteklilere hazırlık için yaklaşık 2 aylık süre verildi. Son teklif verme tarihi ise 17 Eylül 2024 olarak belirlendi. İhale sürecinin yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması ve yeterlilik sağlayan, en düşük teklifi veren firma ile aralık ayı içerisinde sözleşme imzalanarak işe başlanılması planlanıyor.

Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı İçin İhale Süreci Yeniden Başladı 2

Hat 7,4 Kilometre ve 8 Duraktan Oluşacak

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek olan Dikimevi-Natoyolu hattının uzunluğu 7,4 kilometre olacak. Hat; Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak.

Dikimevi – Natoyolu Metro Hattı İçin İhale Süreci Yeniden Başladı
Yorum Yap