1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizlerde Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Fırtına Kapıda

Denizlerde Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Fırtına Kapıda

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde Perşembe günü 17 Ekim 2024 00:00 itibarıyla şiddetli fırtına beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, özellikle denizlerde kuvvetli rüzgarların etkili olacağı belirtilerek vatandaşların ve denizcilerin dikkatli olması istendi.

Doğu Karadeniz‘de rüzgarın, Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın etkisinin Cuma günü (18 Ekim) akşam saatlerinde batıda, Cumartesi günü ise (19 Ekim) doğuda etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Güney Ege’nin kuzeyinde ise Perşembe günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlü şiddetli rüzgarlar bekleniyor. 50-75 km/saat hızla esecek fırtınanın Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Batı Akdeniz‘de (Antalya Körfezi) rüzgarın Perşembe sabahı itibarıyla kuzey ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde eseceği, Cuma günü öğle saatlerinde ise fırtınanın hafifleyeceği açıklandı.

Doğu Akdeniz‘de ise fırtınanın Perşembe akşamı başlayıp, Cuma sabahı doğu kesimlerde etkili olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeydoğudan saatte 50-75 km hızla esmesi öngörülürken, fırtınanın Cuma öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, fırtına boyunca denizcilere, balıkçılara ve sahil bölgelerinde yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Denizlerde Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Fırtına Kapıda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.