1. Haberler
  2. İzmir
  3. Demirköprü ve Şemikler Trafiği Rahatlayacak

Demirköprü ve Şemikler Trafiği Rahatlayacak

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın Demirköprü ve Şemikler mahallelerinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla önemli bir adım attı. Yol gövdesinde kalan ve yüzde yüz uzlaşı ile kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı. Bu çalışmalar, bölgedeki trafik sıkışıklığını azaltmayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çalışmaları yerinde inceleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

“Bu bölgenin önemli sorunlarından biriydi”

Başkan Tugay, “Bu bölgenin önemli sorunlarından biriydi. Gecikmeden müdahale ettik. Yıkım tamamlandığında yol genişleyecek, Karşıyaka trafiği nefes alacak. Kent genelinde ulaşım yatırımlarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Demirköprü ve Şemikler Trafiği Rahatlayacak 1

İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafiğe nefes aldıracak ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kentin pek çok noktasında yeni imar yolları açan belediye, Karşıyaka’nın Demirköprü ve Şemikler mahallelerinde ise yol gövdesinde kalan binaların yıkımına başladı. Yüzde yüz uzlaşıyla kamulaştırılan 9 taşınmazdan 8’i Karşıyaka Demirköprü 1671 Sokak’ta, 1’i ise Şemikler İZBAN Durağı karşısında yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yıkım çalışmalarını yerinde denetledi. Başkan Tugay’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Zeki Yıldırım ve Çağatay Güç, Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı İsmail Mutaf, Fen İşleri Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz ve Kamulaştırma Şube Müdürü Turan Dilek eşlik etti. Bölgedeki yurttaşlarla da sohbet eden Tugay, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Başkan Tugay, yıkım tamamlandığında bu bölgedeki trafiğin daha rahat akacağını belirterek, “Karşıyaka için önemli iki yol hattı. Arkadaşlarımız 9 binanın kamulaştırmasını yaptı. Uzlaşmaya varılarak mülk sahiplerine ödemeleri yapıldı. Bu bölgeyi ve yaşanan sıkıntıyı yakından biliyorum. O yüzden gecikmeden müdahale ettiğimiz alanlardan birisi. Kentin dört bir yanına yeni imar yolları kazandırıyoruz. Karabağlar’da şu an bağlantı yolları açmak için ekiplerimiz çalışıyor” dedi.

Demirköprü ve Şemikler Trafiği Rahatlayacak
Yorum Yap