1. Haberler
  2. ÇUBUK
  3. Çubuk’ta GES Projesiyle Yıllık 10 Milyon Lira Tasarruf Hedefleniyor

Çubuk’ta GES Projesiyle Yıllık 10 Milyon Lira Tasarruf Hedefleniyor

featured
service

Çubuk Belediyesi, ilçedeki enerji giderlerini azaltmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak amacıyla bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi başlattı. Bu kapsamda, belediye birimleri ile park ve bahçelerdeki enerji ihtiyacının güneşten karşılanması planlanıyor.

Proje kapsamında, Canlı Hayvan Pazarı ve Lojistik Binası’nın çatısına kurulacak güneş enerjisi panelleri için İLBANK ile işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, projenin ilçeye uzun vadede büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.

Çubuk'ta GES Projesiyle Yıllık 10 Milyon Lira Tasarruf Hedefleniyor 1

Hedef 10 milyon TL tasarruf

Başkan Demirbaş, GES projesiyle enerji giderlerinden yılda 10 milyon lira tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Yenilenebilir enerji sistemleri ülkemizin kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması adına önemli projeler arasında. Biz de bu kaynaklardan en iyi şekilde yararlanmak amacıyla yürüttüğümüz projemizle inşallah artık uygulama aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Bu protokolle artık sürecin bundan sonraki aşamasına geçmiş olacağız. Bakanlığımız başta olmak üzere tüm İLBANK yetkililerine ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Hem kendi enerjimizi üretip hem de buradan gelir elde edecek bir projemiz olacak. Uzun yıllar ilçemize büyük katkılar sağlayacağını umut ediyoruz.” dedi.

Demirbaş, 4,7 megavat kapasiteye sahip olacak tesisin, belediyenin tükettiği enerjinin yüzde 60’ını karşılayacağını ifade etti. “10 bin 360 panelin kurulumu devam ediyor. Bununla enerji sarfiyatımızı karşılayıp tasarruf ettiğimiz finansı belediyenin farklı hizmetlerinde kullanacağız. Bu nedenle projenin bitmesini heyecanla bekliyoruz. İnşallah tesisimizin hizmete girmesiyle buradan temin edilecek enerji, belediyemizin elektrik ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak.” şeklinde konuştu.

Çubuk’ta GES Projesiyle Yıllık 10 Milyon Lira Tasarruf Hedefleniyor
Yorum Yap