1. Haberler
  2. ÇUBUK
  3. Çubuk Belediyesi’nin Satış Kararına CHP’den Tepki: Hazıra Dağ Dayanmaz

Çubuk Belediyesi’nin Satış Kararına CHP’den Tepki: Hazıra Dağ Dayanmaz

featured
service

Çubuk Belediyesi’nin, yeni yapılan pazar yerinin alt katında bulunan belediyeye ait dükkanları satma kararı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından tepkiyle karşılandı. CHP grubunun belediye meclisinde bu karara karşı çıkmasına rağmen, satış kararının durdurulamadığı belirtildi.

CHP Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Hazıra dağ dayanmaz. Elde olanları satarak kasaya geçici gelirler kazandırmak ilçemizin menfaatleri açısından yanlıştır. Burası Çubuk’un yükselen değeridir. Gençlerimizin, STK’larımızın, kadınların böylesi alanlara ihtiyaçları vardır” ifadelerine yer verildi.

“Önüne geçilmesi imkansız sorunlara yol açar”

İş Merkezi ve Büyükşehir Hizmet Binası ile beraber bölgenin cazibe merkezi haline geldiği belirtilen açıklamada, CHP İlçe Başkanlığı, bu alanın Gençlik, Kadın, Kültür, Sanat ve İstihdam gibi konularda fiziki mekan ihtiyacını karşılaması açısından çok değerli olduğunu ve satışın yanlış bir karar olduğunu savundu. Ayrıca, bu alanın haftada bir gün çevre ilçelerin en büyük pazarının kurulduğu yer olduğu ve satış sonrası burada önüne geçilmesi neredeyse imkansız hale gelecek sorunlarla karşılaşılabileceği ifade edildi. CHP, esnafların karşı karşıya gelme durumunda kalabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çubuk Belediyesi'nin Satış Kararına CHP'den Tepki: Hazıra Dağ Dayanmaz 1

CHP Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Satış kararını durduramadık”

“Bildiğiniz üzere Çubuk Belediyesi yeni yapılan Pazar yerinin alt katında bulunan belediyeye ait dükkanları satma kararı aldı. Belediye meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak karşı çıkmamıza rağmen bu satış kararını durduramadık. Yine bilindiği üzere bu alan daha öncede satışa çıkarılmış ama başarısız olunmuştu. Satışa gerekçe olarak, bu lokasyon ve dükkanların yeterince değerlendirilememesi ve belediyenin mevcut maddi olanaklarını artırma ihtiyacı gösterildi.

“Cazibe merkezi haline geldi”

Çubuk halkı bilmektedir ki, bu alan özellikle eski Pazar yerine yapılan İş Merkezi ve Büyükşehir Hizmet Binası ile beraber değerini katlamış ve ilçemizin sosyal olarak cazibe merkezi haline gelmiştir. Hem hali hazırda sayın Belediye Başkanının projelerinde hem de ilçemizin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan Gençlik, Kadın, Kültür, Sanat, İstihdam gibi konularda ortaya çıkan fiziki mekan ihtiyacı açısından çok değerli bir alanın satışını yanlış bulduğumuzu belirtmek isteriz.

“Hazıra Dağ Dayanmaz”

Hazıra dağ dayanmaz. Elde olanları satarak kasaya geçici gelirler kazandırmak ilçemizin menfaatleri açısından yanlıştır. Burası Çubuk’un yükselen değeridir. Gençlerimizin, STK’larımızın, kadınların böylesi alanlara ihtiyaçları vardır. Ayrıca duyduğumuz üzere burası bir sektörün kullanması açısından satışı daha cazip kılınmıştır. Bu alan haftada bir gün çevre ilçelerin en büyük pazarının kurulduğu yerdir. Yarın satış yapıldıktan sonra burada önüne geçilmesi neredeyse imkansız hale gelecek sorunlarla karşılaşılabilir. Allah esirgesin, esnaflarımız karşı karşıya gelmek durumunda kalabilir.

İlçemizin katma değerinin korunması, hali hazırda olan değerlerin gelecek nesillere aktarılması, ilçemizin sosyal ve kültürel yaşam alanlarına kavuşması, gelecekte olası sorunlarla karşılaşılmaması için bu alandaki dükkanların satışına karşı olduğumuzu bir kez daha hem belediye yetkilileri hem de Çubuklu hemşehrilerimizle paylaşır saygılarımızı sunarız.”

Çubuk Belediyesi’nin Satış Kararına CHP’den Tepki: Hazıra Dağ Dayanmaz
Yorum Yap