1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiğli Belediyesi’nin Satış Kararına Tepki: “Halkın Olanı Sattırmayacağız”

Çiğli Belediyesi’nin Satış Kararına Tepki: “Halkın Olanı Sattırmayacağız”

service

23 Eylül Pazartesi günü olağanüstü toplanan Çiğli Belediyesi Meclisi, toplantısında Çiğli Belediyesi ve belediyeye ait şirketlerin SGK’ya olan toplam 1,2 milyar TL’lik borcu açıklandı. Bu borcun yarısına yakınının ödenmesi amacıyla, belediyeye ait taşınmazların satışa çıkarılmasına karar verildi. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi belediye önünde bir eylem gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, Çiğli’nin deprem bölgesi olduğu, olası bir depremde vatandaşın bekleyebileceği güvenli alanların dahi satışa çıkarıldığını belirtti.

Toplam değeri 500 milyon TL’yi aşan taşınmazların satışı, mecliste AKP, CHP ve MHP’li üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Ancak satışa çıkarılacak taşınmazların arasında yeşil alanlar, sağlık ocakları, kreşler ve deprem toplanma alanı gibi kamusal alanların bulunması, kamuoyunda tepki yarattı.

Satışa Çıkarılan Taşınmazlar Açıklandı

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi yapmış olduğu açıklama ile satışa çıkarılan yerleri açıkladı. Satışı yapılacak olan arsalar arasında Evka-2 Mahallesi’ndeki yeşil alan, Esentepe Mahallesi’ndeki sağlık ocağı ve çevresi, Evka-5 Mahallesi’ndeki sağlık ocağı, Münevver Öğretmen Ortaokulu’nun üstündeki 2600 metrekarelik ağaçlık alan, Harmandalı Mahallesi’ndeki kreş ve halı saha yer alıyor. Ayrıca, Harmandalı Mahallesi’nde bulunan deprem toplanma alanı Uğur Mumcu Parkı da satış listesinde yer alıyor.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden Tepki: “Geleceğimiz Satışa Çıkarılıyor”

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi, Çiğli Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenleyerek kararı protesto etti. Açıklamada, “İktidar ve muhalefet partilerinin rant söz konusu olduğunda hızlıca bir araya geldikleri” vurgulandı.

Düzenlenen basın açıklamasında, belediyelerin şirket gibi yönetildiği belirtilirken, belediye borçlarının Çiğli halkının borcu olmadığı vurgulandı. Yerel seçimler üzerinden 6 ay geçmesine rağmen seçim dönemi verilen vaatlerin yerine getirilmesi bir yana, var olan, vatandaşın kullanımına özgülenmiş kreşlerin, yeşil alanların, oyun sahalarının satılması kararının rantçı belediyecilik olduğu ifade edildi.

Yerel seçimler üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Çiğli Belediyesi’nin bu süreçte 147 işçiyi işten atmak, Çiğli’yi parsel parsel satılığa çıkarmak dışında başka bir şey yapmadığı, sermayeden, ranttan yana kararlar ile Çiğli halkının çıkarlarını hiçe saydıkları belirtildi.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi açıklamaya, yerel yönetimi takip ederek halka doğruları anlatmaya, halkı kandıranları teşhir etmeye devam edeceklerini, satışa çıkarılan Çiğli halkına ait yerlerin satılmaması için mücadele edeceklerini söyleyerek son verdi.

Çiğli Belediyesi’nin Satış Kararına Tepki: “Halkın Olanı Sattırmayacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.