1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma

Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma

featured
service

Ankara Çiğdem Mahallesi sakinleri, imara açılması planlanan 120 bin metrekarelik ormanlık hazine arazisinin korunması için topladıkları 8000’in üzerinde imzayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Çiğdem Mahallesi’ndeki 120 bin metrekarelik Dışişleri Bakanlığı arazisi için askıya çıkardığı imar planına itiraz için belirlediği sürenin dolduğu bugün, mahalle sakinleri harekete geçti.

Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma 1

“Yeşilime, Mavime, Ağacıma Dokunma”

Çiğdemim Derneği ve Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı, toplanan 1000 civarındaki ıslak imza ve Change.org platformu üzerinden topladıkları 7000’in üzerindeki imzayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. İmza tesliminden önce belediye binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. “Yeşilime, Mavime, Ağacıma Dokunma,” “Ankara, Ankara Güzel Ankara, Yeşilin Giderse Olursun Kapkara” yazılı pankartlarla dikkat çeken mahalle sakinleri, itirazlarını yüksek sesle dile getirdi.

“30-40 Yıllık Ağaçlar Betona Kurban Edilmesin”

Dernek adına konuşan Fatih Fethi Aksoy, süreci şu sözlerle özetledi: “30-40 yıllık ağaçların bulunduğu 120 metrekarelik alan, özelleştirme kapsamına alınarak satılmak isteniyor. İmar planları şu an askıda. Biz mahallelilerden topladığımız imzaları ve Change.org üzerinden topladığımız imzaları bugün itiraz dilekçelerimizle birlikte teslim ettik. İmzalar Belediye aracılığıyla Bakanlığa teslim edilecek. Hem Çankaya Belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Odalar bu plana karşı. İtiraz süresinden sonra dava sürecini de Belediyeler ve odalarla birlikte sürdüreceğiz.”

Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma 2

“Ankara’nın Yeşil Kalmış Son Alanları Ranta Kurban Edilmesin”

Çiğdemim Derneği’nin Change.org platformu üzerinden başlattığı “Yeşilime Dokunma” kampanyasında şu ifadelere yer veriliyor: “İmar planı kabul edilirse, buradaki 30-40 yıllık sedir ve karaçam ağaçlarını kaybedeceğiz. Diğer ağaç-bitki ve canlı popülasyonu ile tam bir habitat oluşmuş olan bölgenin betona kurban edilmesini bölge sakinleri olarak kabul etmiyoruz. Ankara’nın yeşil kalmış son alanlarının rant uğruna imara açılması asla kabul edilemez. Bu bölge Ankara’nın en işlek ana arterleri üzerinde bulunmakta olup ilave yapılaşma ile kent ulaşımını olumsuz etkileyeceği görülmektedir. Çiğdem Mahallesi’nin ulaşımını ve mahalleye erişimini de içinden çıkılmaz bir duruma getirmesi muhtemeldir.”

Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma
Yorum Yap