1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çiğdem Mahallesi Direniyor! Mahalle Sakinlerinden 1 TL’lik Teklif

Çiğdem Mahallesi Direniyor! Mahalle Sakinlerinden 1 TL’lik Teklif

featured
service

Ankara’nın nadir kalan yeşil alanlarından biri olan Çiğdem Mahallesi’ndeki Dışişleri Bakanlığı arazisinin imara açılmasına yönelik adımlar tepki çekmeye devam ediyor. Yaklaşık 120 bin metrekarelik alan için teklif verme tarihinin son gününde, Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması bir açıklama yaparak 1 TL teklif vereceğini duyurdu. İhaleye girecek olanlara ise, “Rant uğruna doğamızın yok edilmesine izin vermeyin ve bu suça ortak olmayın.” çağrısında bulunuldu.

Ankara Çiğdem Mahallesi sakinleri, 120 bin metrekarelik ormanlık hazine arazisinin korunması için topladıkları 8000’in üzerinde imzayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmişti. Ancak söz konusu arazi önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alındı ardından da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı yapılarak ranta açıldı. Yapılan tüm itirazlar reddedilerek Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldı.

“Yasal olmayan satışa itirazımızı dile getiriyoruz

Satış ihalesine teklif verilmesi için devam eden sürecin son gününde Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, bir açıklamada yaparak mahalle sakinleri ve Ankaralılar adına 1 TL teklif vereceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Bugün burada kamuya ait bir alanın kamu yararı olmadan satışına karşı çıktığımızı duyurmak üzere toplandık. Sembolik olarak biz de Çiğdem Mahallesi Sakinleri ve Ankaralılar adına 1 TL teklif vererek ihaleye katılma talebimizi iletiyor ve bu yasal olmayan satışa itirazımızı dile getiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Çiğdem Mahallesi Direniyor! Mahalle Sakinlerinden 1 TL'lik Teklif 1

“Bu suça ortak olmayın”

Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Ankara’nın yeşil kalmış son alanlarından birisi olan Çiğdem Mahallesindeki Dışişleri Bakanlığı arazisi, rant uğruna imara açılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 120 bin metrekare olan alan önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alındı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı yapılarak ranta açıldı ve yapılan tüm itirazlar reddedilerek Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldı.

Bugün satış ihalesine teklif verilmesinin son günü. Açılan davalar ve yürütmeyi durdurma talebimize henüz cevap alamadık. Ancak mücadeleye ve kamuoyu oluşturmaya devam ediyoruz.

Bir yandan tüm yasal yolları denerken bir yandan da kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışıyoruz.

Bugün burada kamuya ait bir alanın kamu yararı olmadan satışına karşı çıktığımızı duyurmak üzere toplandık. Sembolik olarak biz de Çiğdem Mahallesi Sakinleri ve Ankaralılar adına 1 TL. teklif vererek ihaleye katılma talebimizi iletiyor ve bu yasal olmayan satışa itirazımızı dile getiriyoruz.

İklim krizini tüm dehşetiyle yaşadığımız günümüzde, düzensiz ve aşırı iklim olayları yaşanırken ufak bir yağmur sele dönüşürken, kuraklık varken bir tek ağacın bile rant uğruna kesilerek betonlaşmasına göz yumamayız.

Bizler atalarımızdan emanet aldığımız bu doğayı çocuklarımıza miras bırakmak için her yolu deneyeceğiz.

İhaleye girenlere buradan haykırıyoruz; Hepimiz aynı gemideyiz. Rant uğruna doğamızın yok edilmesine izin vermeyin ve bu suça ortak olmayın.”

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Çiğdem Mahallesi Sakinleri Ayakta! Yeşilime Dokunma
Haberi görüntüle
Çiğdem Mahallesi Direniyor! Mahalle Sakinlerinden 1 TL’lik Teklif
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.