1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da Başladı

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da Başladı

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen 20. Olağanüstü Kurultay, bugün Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu’nda başladı. 3 gün sürecek kurultaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra birçok isim katıldı. Başkan Ayşe Ünlüce, “Bu süreçte, yalnızca delegelerimizin değil, tüm üyelerimizin katkı ve destekleriyle partimizi geleceğe hazırlamak için kararlıyız. Kurultayımızın partimiz başta olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da Başladı 1

Kurultay, 9 Eylül’e kadar Ankara’da devam edecek ve tüzük değişikliği ile program değişikliği görüşülecek. Toplantıya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önceki dönem Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve çok sayıda siyasi isim katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay salonuna eski genel başkanlar Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin ile birlikte geldi. Kurultayda divan başkanlığına CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek oybirliği ile seçildi.

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da Başladı 2

“Partimizi geleceğe hazırlamak için kararlıyız”

Başkan Ayşe Ünlüce, kurultay ile ilgili sosyal medya hesaplarından bir değerlendirme yaparak, “Partimizin temel ilkeleri olan demokrasi, özgürlük ve adaletin ışığında, gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasete daha aktif katılımını teşvik edecek yeni düzenlemeler üzerinde kurultaya katkı sunacağız. Kurultayda alınacak kararlar ile daha kapsayıcı ve daha güçlü bir parti oluşturarak iktidar yolunda var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte, yalnızca delegelerimizin değil, tüm üyelerimizin katkı ve destekleriyle partimizi geleceğe hazırlamak için kararlıyız. Kurultayımızın partimiz başta olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Kurultayda, Özgür Özel’in konuşmasından önce CHP yönetiminin göreve geldiği 10 ayda yaptıklarını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Özgür Özel, gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı. Toplantı, Özgür Özel’in açıklamalarından sonra basına kapalı olarak devam etti.

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı Ankara’da Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.