1. Haberler
  2. Akyurt
  3. CHP’liler Parti İçinde ‘Adalet’ İstiyor

CHP’liler Parti İçinde ‘Adalet’ İstiyor

featured
service

Akyurt’ta bir gurup CHP üyesi, Akyurt İlçe Kongresi’nde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için gerçekleştirilmesi gereken delege seçimlerinin yapılmadığını belirterek CHP Ankara İl Başkanlığı’na itirazda bulundu.

AKYURT İLÇE BAŞKANLIĞI İTİRAZLARI REDDETTİ

Delege seçimlerinin yapılacağı gün ve saatin üyelere duyurulmadığını belirten bir gurup CHP üyesi, seçim adresi olarak gösterilen yere gittiklerini ancak seçimin gerçekleştirilmediğini ifade etti. Seçim yapılmamasına rağmen delegelerin belirlendiğini dile getiren üyeler CHP Akyurt İlçe Başkanlığı’na itirazda bulunurken, ilçe yönetimi gerekçe göstermeden itirazı reddetti.

“PARTİ İÇİ ADALET”

İlçe yönetiminin ‘red’ kararı almasının ardından üyeler, CHP Ankara İl Başkanlığı’na itirazda bulunarak ilçe yönetiminin görevden alınması ve il disiplin kuruluna sevkini talep etti. İl Başkanlığı’na yapılan itirazda parti içinde adalet istediklerini belirten üyeler; “İlçe Başkanı ve birkaç yöneticinin katılımı ile CHP Tüzük ve Yönetmelik kurallarına aykırı yöntemlerle oluşturulduğu ve parti içi seçimlere hile karıştırıldığı iddiasının yönetim kurulunuzca değerlendirilerek gerekli görülür ise sorumluların tespiti ve parti disiplin kuruluna sevkini talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar. Parti üyeleri; “Şeffaf olmayan seçim süreci ile üyelerin demokratik katılım haklarının gasp edildiği” iddiasında bulundular.CHP’de Akyurt İlçesi’nde yaşanan bu gelişmelerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da iletildiğini belirten partililer, Ankara İl Yönetiminin alacağı kararı bekliyor.
CHP’liler Parti İçinde ‘Adalet’ İstiyor
Yorum Yap