1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Semra Dinçer’den Doğalgaz Zammına Tepki: “Adaletiniz Batsın!”

CHP’li Semra Dinçer’den Doğalgaz Zammına Tepki: “Adaletiniz Batsın!”

featured
service

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, Temmuz ayında asgari ücretlilere zam yapılmamasına rağmen doğalgaza gelen %38’lik zammı sert bir şekilde eleştirdi. Dinçer, hükümetin ekonomik politikalarını ve doğalgaz fiyatlarındaki artışı hedef alarak, halkın sırtına yük bindirildiğini söyledi.

Dinçer, paylaşımlarında hükümetin doğalgaz rezervleri hakkındaki açıklamalarını hatırlatarak, “450 milyar metreküp doğalgaz bulduk, vanaları sonuna kadar açacağız.” sözlerine gönderme yaptı. Dinçer, bu vaatlerin gerçekleşmediğini belirterek, “Şimdi kendi yarattığınız ekonomik krizden çıkabilmek için yine vatandaşın sırtına büyük bir zam daha bırakıyorsunuz. Adaletiniz batsın!” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz fiyatları düşüş eğiliminde

CHP’li vekil, dünya genelinde doğalgaz fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğuna dikkat çekerek, 2024 yılının başından bu yana fiyatların %31, son bir yılda ise %50 oranında düştüğünü belirtti. Dinçer, Türkiye’de ise art arda gelen zamların, hükümetin bütçe açığını kapatma çabalarının bir sonucu olduğunu ifade etti. “Doğalgaz bedava olacak diyen AKP iktidarı bütçe açığını kapatmak için yine yükü halkımızın sırtına bindiriyor” diyen Dinçer, iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi.

Dinçer, “Doğal gaz fiyatları dünyada düşüş eğiliminde. 2024 yılının başından bu yana yüzde 31, son bir yılda yüzde 50 düşüş yaşandı. Ülkemiz de ise art arda zam yapılıyor. Doğal gaz bedava olacak diyen AKP iktidarı bütçe açığını kapatmak için yine yükü halkımızın sırtına bindiriyor.” dedi.

CHP’li Semra Dinçer’den Doğalgaz Zammına Tepki: “Adaletiniz Batsın!”
Yorum Yap