1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Kış’tan Erdoğan’a Tepki: “Belediyelerin Hizmetini Engellemek İstiyorlar”

CHP’li Kış’tan Erdoğan’a Tepki: “Belediyelerin Hizmetini Engellemek İstiyorlar”

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, borçlarını ödemeyen belediyelerin kaynaklarının kesileceği yönündeki açıklamasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) peş peşe tepkiler geldi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı’nın CHP’li belediyeleri hedef almasını sert bir şekilde eleştirdi.

Kış, konuşmasında AK Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar belediyelerin borçlarını tahsil etmediğini, ancak belediyelerin CHP’ye geçmesiyle birlikte böyle bir karar aldığını belirtti. Kış, “AKP’nin ekonomik krizin kötüye gidişatını gündem değiştirerek CHP’li belediyelerden çıkardığını” ifade etti. Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Kış, “SGK prim borçlarını gönderdiğimiz paralardan keseceğiz” diye tehdit eden AKP iktidarının amacının, belediyelerin hizmetini engellemeye yönelik olduğunu vurguladı.

“Çabalarınız nafile! Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor.”

Kış, konuşmasına şöyle devam etti: “AKP’li belediyelerin geçmişten gelen ve yıllarca biriken borçlarını, CHP yerelde iktidar olunca almaya kalkmak, olsa olsa vatandaşı cezalandırmaktır. Yerel seçimlerde Hatay’da vatandaşları tehdit eden Erdoğan’ın ‘oy vermezseniz hizmet yok’ anlayışı hayata geçirilmiştir. Çünkü, korku dağları sarmıştır. Çabalarınız nafile! Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor. CHP’li belediyelerin hiçbirinden ‘paramız yok, hizmet yok’ diye bir cümle duyamayacaksınız. Cumhuriyet Halk Partisi halktan aldığı güçle hizmet vermeye devam edecektir.”

“Görevimizin başındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz konulması sonrası da bir açıklama yapan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile hiç vakit kaybetmeden harekete geçildiğini vurguladı. Kış, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Tarihi oy rekoruyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Vahap Seçer, bu konuda gerekli açıklamayı yapmıştır. Ne hizmette, ne de çalışmalarda bir aksama olmadan görevimizin başındayız demiştir. AKP’nin amacı kamu hizmetine engel olmaktır. Mersin Büyükşehir Belediyemiz 2019 yılından bu yana çalışmalarıyla, hizmeti ile en gözde belediyelerimizdendir. Türkiye’ye örnek olacak projelere imza atmıştır. Mersin, ilklerin hayata geçirildiği bir kent olmuştur.

Ben de Mersinimiz için yıllarca Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanımızla omuz omuza çalıştım. Onun kriz yönetme becerisinin en yakın tanığıyım. Belediyemiz mali disiplini olan güçlü bir belediyedir. Sayın Seçer, her türlü zorluğun üstesinden ekibiyle ve halkın desteği ile beraber gelecektir. Kentimizin kamu yatırımlarını tamamlamayanlar, projeleri yarım bırakanlar, Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini engellemek üzere zora sokanlar, şunu net bir şekilde görsünler ki; bugün bu kentte hiçbir parti ayrımı olmaksızın tüm Mersinliler Başkanımız Vahap Seçer’in etrafında kenetlenmiştir. Çünkü, Mersin Mutlu, Mersin Memnun.”

CHP’li Kış’tan Erdoğan’a Tepki: “Belediyelerin Hizmetini Engellemek İstiyorlar”
Yorum Yap