1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Gülcan Kış: Yetkili Mercilere Başvuran 39 Kadın Katledildi

CHP’li Gülcan Kış: Yetkili Mercilere Başvuran 39 Kadın Katledildi

service

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddet konusunu gündeme taşıdı. Kış, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde her saat 45 kadın şiddet ihbarında bulunmaktadır. Ne yazık ki son bir yıl içinde korunmak için yetkili mercilere başvuran 39 kadın katledilmiştir.”

KADES üzerinden 400 bin 419 kadının şiddet ihbarında bulunduğunu, Türkiye’de her saat 45 kadının şiddet nedeniyle yetkililere başvurduğuna dikkat çeken CHP’li vekil, kadınların korunmak için başvurmasına rağmen şiddetin önlenemediğini söyledi. Kış, son bir yılda korunma talebiyle yetkili mercilere başvuran 39 kadının katledildiğini kaydetti.

Kış, konuşmasında, “Kadına yönelik şiddet toplumumuzda her geçen gün derinleşen ve acil müdahale gerektiren bir sorun haline gelmiştir. Bugün binlerce kadın şiddet, taciz ve tehdit altında yaşamaya devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü yıl sonu raporuna göre KADES uygulaması üzerinden 400 bin 419 kadın ihbarda bulunmuştur. Ülkemizde her saat 45 kadın şiddet ihbarında bulunmaktadır. Ne yazık ki son bir yıl içinde korunmak için yetkili mercilere başvuran 39 kadın katledilmiştir.

Gazi Meclisimizde İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmaması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak sesimizi duymayan iktidarın bu yanlışının bedelini binlerce kadın hayatıyla ödedi. 6.284 sayılı kanunun tartışmaya açılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesi AKP iktidarının kadınlara yönelik bakış açısını en net şekilde ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Gülcan Kış: Yetkili Mercilere Başvuran 39 Kadın Katledildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.