1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Emir: TÜİK’in yalnızca rakamlarla değil, aklımızla oynamakta da usta

CHP’li Emir: TÜİK’in yalnızca rakamlarla değil, aklımızla oynamakta da usta

featured
service

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yeni Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, dikkat çekici fiyatlarla gündemde. TÜİK’in, 75 kalem mal ve hizmet için dikkate aldığı fiyatlardan bazıları şöyle sıralanıyor: Kira 6.255,89 TL, Pirinç 55,80 TL, Buğday 20,99 TL, Dana Eti 438,62 TL, Kuzu Eti 509,46 TL, Yumurta 2,67 TL, Tereyağı 318,08 TL ve Kuru Soğan 8,31 TL.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir TÜİK’in açıkladığı fiyat listesine tepki göstererek, “TÜİK’in yalnızca rakamlarla değil, aklımızla oynamakta da usta olduğunu bir kez daha gördük.” dedi.

“Vatandaşta faydalansa…”

Murat Emir, ayrıca TÜİK’in açıkladığı bazı fiyatların gerçeklikle uyuşmadığını ifade ederek, “TÜİK yetkilileri hangi uzman doktor muayenesinin 34 TL olduğunu, beyaz peyniri 148 TL’ye nereden aldıklarını, hangi evin kirasının 6 bin 255 lira olduğunu açıklasa da vatandaş da faydalansa…” ifadesini kullandı.

Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TÜİK’in yalnızca rakamlarla değil, aklımızla oynamakta da usta olduğunu bir kez daha gördük.

TÜİK yetkilileri hangi uzman doktor muayenesinin 34 TL olduğunu, beyaz peyniri 148 TL’ye nereden aldıklarını, hangi evin kirasının 6 bin 255 lira olduğunu açıklasa da vatandaş da faydalansa…

Vatandaş yoksullukla mücadele ederken, kira anlaşmazlığından ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelirken, anne-babalar çocukları okula aç gönderirken, #TÜİK’in sepetinden çıkan rakamlar Türk halkı ile alay etmektir.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Emir: TÜİK’in yalnızca rakamlarla değil, aklımızla oynamakta da usta
Yorum Yap