1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Dinçer Meclis Kürsüsüne Kefenle Çıktı: Bu Kefeni Kadınların Kaderi Yaptınız

CHP’li Dinçer Meclis Kürsüsüne Kefenle Çıktı: Bu Kefeni Kadınların Kaderi Yaptınız

featured
service

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Türkiye’de artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek son dönemde öldürülen kadın, çocuk ve bebeklerin isimlerinin yazılı olduğu kefenle TBMM kürsüsüne çıktı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren Dinçer, “Bu kefeni kadınların kaderi yaptınız. Bu topraklarda katledilen her kadının vebali boynunuzdadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız kadınları katleden canilere iyi halden ceza indirimi yapmasaydınız bugün birçok kadın hayatta olacaktı.” diye konuştu.

“Katledilen her kadının vebali boynunuzdadır”

Dinçer, “Münevver’den İkbal’e, Narin’den Sıla’ya, Özgecan’dan Ayşe Nur’a binlerce kadın ve çocuk sizin yüzünüzden bu kefeni giydi” ifadelerini kullanarak, AK Parti hükümetini ve politikalarını eleştirdi. Erkek egemen politikalar ve kadınları katledenlere uygulanan cezasızlık politikaları yüzünden yirmi iki yıldır kadınların kefenlerini ceplerinde taşıdığını söyleyen Dinçer, “Bu kefeni kadınların kaderi yaptınız. Bu topraklarda katledilen her kadının vebali boynunuzdadır. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız kadınları katleden canilere iyi halden ceza indirimi yapmasaydınız bugün birçok kadın hayatta olacaktı. Cezaevinden firar edip Ceren Özdemir’i öldüren katili yakalayabilseydiniz Ceren bugün hayatta olacaktı. On dokuz suçtan ceza alan kişiyi serbest bırakmasaydınız öğretmen Saadet Çay şimdi yaşıyor olacaktı. Ceza adaletini ortadan kaldırdınız.” şeklinde konuştu.

“Biz kadınlar canice öldürülerek bu kefeni giymeyeceğiz”

Dinçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Toplumu çürüttünüz. Önlük giymesi gereken çocuklar gelinlik giyecek olan kadınlar sizin yüzünüzden işte bu kefeni giydi. Değerli milletvekilleri her gün kadına yönelik canilik suç ve şiddet haberlerini görmek kanımızı donduruyor.

Peki bunun sebebi ne? Kadın katilleri kimden ve nereden cesaret alıyorlar? Kadınları hedef gösteren kadın mıdır kız mıdır? Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Ya da kadınlara sürtük diyen zihniyetinizden ve kadınları hedef alan söylemlerinizden mi alıyor? Yapılan anketlerde tüm seçmen grupları Türkiye’de kadınların güvende olmadığını gösteriyor. Toplumun yüzde yetmiş altısı kadınlar güvende değil diyor.

Seçmen kitlesine bakıldığında AKP’li seçmenin yüzde elli dokuzu MHP’li seçmenin de yüzde altmış dokuzu Türkiye’de kadınlar güvende değil diyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak kadınların katledilmesinin önünü açtınız. Kadın mücadelesini engelleyemeye çalıştınız.

Bu ülkede kadınlar katledilirken siz sustunuz ama biz susmayacağız. Sizin suskunluğunuzun da esiri olmayacağız. Eşit, özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yaşam hakkımızı sonuna kadar savunacağız, savunacağız, savunacağız. Biz kadınlar canice öldürülerek bu kefeni giymeyeceğiz.”

CHP’li Dinçer Meclis Kürsüsüne Kefenle Çıktı: Bu Kefeni Kadınların Kaderi Yaptınız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.