1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Bülbül’den Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Tepki

CHP’li Bülbül’den Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Tepki

featured
service

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, kalıcı yaz saati uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na yazılı soru önergesi veren Bülbül, vatandaşların sabahları karanlıkta evlerinden çıkmak zorunda kalmasının günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtti.

“Vatandaşlar Tepkili, Neden Devam Ediliyor?”

Süleyman Bülbül, soru önergesinde Bakan Uraloğlu’na kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin kamuoyundan gelen tepkilere rağmen neden uygulamanın sürdürüldüğünü sordu. CHP’li vekil, “Kalıcı yaz saati uygulamasına geçildiğinden bu yana enerji tasarrufu ne kadar gerçekleşmiştir? Bu uygulamanın enerji tüketimi üzerinde gözle görülür bir etkisi olmuş mudur, varsa ne kadar tasarruf sağlanmıştır?” diye sordu.

“Sabahın Kör Karanlığında Evden Çıkmak Zorunda Kalıyorlar”

Soru önergesinde kalıcı yaz saati uygulamasının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Bülbül, milyonlarca insanın sabahları karanlıkta evlerinden çıkmak zorunda kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Tasarruf amacıyla kalıcı hale getirilen yaz saati uygulaması, milyonlarca insanı sabahın kör karanlığında evlerinden çıkmaya mecbur bırakıyor. Öğrenciler karanlıkta okula gitmek zorunda kalırken, çalışanlar özellikle kadınlar, karanlık sokaklarda güvenlik kaygısıyla işe gitmek zorunda kalıyor. Üstelik, enerji tasarrufu gerekçesi de temelsiz kalmış; uygulamanın başladığı 2016 Kasım ayında elektrik tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 5 artarak o dönemin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. CHP’li Bülbül, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

“1. Uygulamaya yönelik vatandaş tepkilerine rağmen neden uygulamaya devam edilmektedir? Bu uygulamanın enerji verimliliği, ticari ilişkiler ya da başka hangi sebeplerle sürdürüldüğüne dair açıklamalar nelerdir?
2.  Kalıcı yaz saati uygulamasına geçildiğinden bu yana enerji tasarrufu ne kadar gerçekleşmiştir? Bu uygulamanın enerji tüketimi üzerinde gözle görülür bir etkisi olmuş mudur, varsa ne kadar tasarruf sağlanmıştır?
3.Yaz saati uygulamasının sürekli hale getirilmesinden bu yana geçen süre içinde ekonomik anlamda bir kayıp ya da kazanç olup olmadığına dair bakanlığınızca yapılmış bir çalışma var mıdır?
4.Vatandaşlar yaz/kış saati uygulamasına geri dönülmesi yönünde bakanlığınıza kaç başvuruda bulunmuştur? Bu başvuruların sayısı ve içerikleri hakkında bilgi verilebilir mi?
5. Kalıcı yaz saati uygulamasıyla kış aylarında sabahları aydınlatma ihtiyacının artmasının, hanelerin, sanayi ve ticaret kuruluşlarının enerji tüketiminde ne gibi etkileri olmuştur? Bu konuda yapılmış çalışmalar ya da analizler mevcut mudur?”

CHP’li Bülbül’den Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.