1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Başevirgen: “Türkiye Yardıma Muhtaçlar Ülkesi Haline Geldi”

CHP’li Başevirgen: “Türkiye Yardıma Muhtaçlar Ülkesi Haline Geldi”

featured
service

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine dayanarak Türkiye’deki sosyal yardım alanlarının sayısının 17 milyonu aştığını açıkladı. Başevirgen, 2024’ün ilk dört ayında 4 milyon 235 bin 904 hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını belirterek, “Türkiye yardıma muhtaçlar ülkesi haline getirildi” eleştirisinde bulundu.

Sosyal Yardım Alan Hane Sayısı 4.2 Milyona Ulaştı

Bakanlığın verileri, Türkiye’de sosyal yardıma muhtaç hane sayısında büyük bir artış olduğunu ortaya koydu. 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde 4 milyon 235 bin 904 hane sosyal yardımdan faydalanırken, bu sayı 1 Haziran itibarıyla Ocak ayına göre 498 bin 120 artış gösterdi. Başevirgen, bu artışın ülke nüfusunun yüzde 20’sinin yardıma muhtaç hale geldiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

“Halk Açlık ve Yoksulluk Sınırı Arasında Sıkışmış Durumda”

AKP iktidarının yoksulluğu bitirme vaadiyle göreve geldiğini hatırlatan Bekir Başevirgen, “AKP döneminde yoksul sayısında patlama yaşandı. Nüfusun yüzde 80’i açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkışmış durumda. Milyonlarca asgari ücretli, 5,5 milyona yaklaşan kamu çalışanı ve 16 milyon emekli, Temmuz ayında 19 bin lira olarak hesaplanan açlık sınırı ve 63 bin liraya yükselen yoksulluk sınırı çizgisinde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

“AKP İktidarı Halkı Refahta Değil, Yoklukta Birleştirdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 seçimleri öncesinde yaptığı “Bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şununla bununla nasıl uğraşılır göreceksiniz” açıklamasını hatırlatan Başevirgen, “Cumhurbaşkanı, Başkanlık sistemi ile dünyanın en büyük üç ekonomisi arasına gireceğimizi iddia etmişti, ancak ülke her geçen gün fakirleşti. AKP iktidarının halkı refahta değil, yoklukta birleştirdiğini görüyoruz. Yanlış ekonomi politikalarının bedelini ödeyenlerin sayısı her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başevirgen: “Türkiye Yardıma Muhtaçlar Ülkesi Haline Geldi”
Yorum Yap