1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP, Kahramanmaraş’tan eğitimin sorunlarına dikkat çekti

CHP, Kahramanmaraş’tan eğitimin sorunlarına dikkat çekti

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından başlatılan “Eğitim Maratonu” programı kapsamında düzenlenen “Eğitim Buluşmaları,” Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. CHP heyeti, sabah saatlerinde Kahramanmaraş’taki öğretmenler ve eğitim sendikalarının yöneticileriyle bir araya gelerek, eğitimde karşılaşılan sorunları masaya yatırdı. Heyet, günün ilerleyen saatlerinde Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Alptekin Yasım’ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, basın mensuplarıyla buluşarak, partinin eğitim ve deprem bölgelerinde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini paylaştı.

CHP’den Eğitimde Nitelik Vurgusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Türkiye’deki nitelikli eğitim eksikliğine vurgu yaptı. Özçağdaş, “Türkiye’nin çok ciddi bir nitelikli eğitim sorunu var. Türkiye’nin son derece ideolojik, yüzyıl önceki döneme tamamıyla kafası takılmış bir kadro tarafından yönetilen bir Milli Eğitim Bakanlığı var. Bunların ortaya koydukları hiçbir eğitim modeline uygun olmayan eğitim programı çalışmaları var” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, eğitimde yapılan yanlış politikaların eleştirisini içerirken, nitelikli eğitimin önemine dikkat çekti.

Deprem Bölgelerinde Yaşanan Sorunlar Gündemde

Özçağdaş, deprem bölgelerindeki durumla ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Deprem sonrası verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Özçağdaş, “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yatırımlar azalmış durumda. Dolayısıyla çok temel, çok yapısal sorunları var. Bunları dile getirmeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş bölgemizin en önemli kentlerinden biri. Fakat depremde AFAD il binası dahil kullanılamayacak kadar kötü yönetilmiş. Dirençli kentler oluşturulamadı. İktidar, bir yıl içerisinde herkesi konutlara yerleştirme vaadinde bulunmuştu. Tam 18 ay geçti, ne yazık ki verilen vaatler yerine getirilmedi” dedi.

CHP’nin Seçimlerdeki Başarısı ve İktidara Eleştiriler

CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısını hatırlatan Özçağdaş, partinin Türkiye genelinde birinci parti konumunda olduğunu vurguladı. AK Parti’nin oy kaybını sürdürdüğünü belirten Özçağdaş, “CHP, yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Akabinde de yapılan her araştırmada birinci partidir. AK Parti, aşağıya doğru inişini sürdürmektedir. AK Parti’ye tavsiye verecek durumum yok ama eğer oylarının daha da aşağı gitmesini istemiyorlarsa vatandaşların durumunu algılama biçimlerini değiştirmeleri gerekiyor” diyerek, iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdi.

CHP, Kahramanmaraş’tan eğitimin sorunlarına dikkat çekti
Yorum Yap