1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Gülümser Çankaya’ya Verildi

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Gülümser Çankaya’ya Verildi

featured
service

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 38. Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Bu yıl ödül, “Epikriz” adlı eseriyle şair Gülümser Çankaya’ya takdim edildi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair ve yazar Ceyhun Atuf Kansu’nun anısına düzenlenen 38. Şiir Ödül Töreni, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 1986’dan bu yana verilen ödül, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Ceyhun Atuf Kansu ailesinin işbirliğiyle düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törene Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de katıldı.

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Gülümser Çankaya'ya Verildi 1

Şiir ve Müzik Dolu Gece

Törenin açılış konuşmalarını Ceyhun Atuf Kansu’nun ailesi adına Prof. Dr. Bahar Gökler, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay ve ÇYDD Ankara Şube Başkanı Fürüzan Bilir yaptı. Törenin ödül seçici kurulu ise Ali Cengizkan, Bahar Gökler, Ahmet Özer, Ferruh Tunç ve İlyas Tunç’tan oluştu. Seçici kurul, bu yıl Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ne “Epikriz” eseri ile Gülümser Çankaya’yı layık gördü. Çankaya’ya ödülünü Ceyhun Atuf Kansu’nun oğlu Işık Kansu takdim etti.

Tören, Ceyhun Atuf Kansu’nun eşi Muzaffer Kansu’ya adadığı “Beraber Mevsimler” adlı kitabından seçilen şiirlerin tiyatro sanatçıları Pınar Gün Topçu ve Tuncer Yığcı tarafından seslendirilmesiyle devam etti. Şiir dinletisinin ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Piyanoda Ezgi Demirel ve Tenor Tayfun Ünver’in klasik müzik eserlerini romantik yorumları, izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Gülümser Çankaya’ya Verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.