1. Haberler
  2. Yerel
  3. Çevreyi Kirletenlere Geçit Yok! 119 Kişiye 564 Bin 680 TL Ceza

Çevreyi Kirletenlere Geçit Yok! 119 Kişiye 564 Bin 680 TL Ceza

featured
service

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreyi kirletenlere yönelik cezai işlem uyguladı. Ağustos ayından bu yana yapılan denetimlerde 119 kişiye toplamda 564 bin 680 TL ceza kesildi. Zabıta ekipleri, özellikle araçlarından sigara izmariti atan sürücülere yönelik denetimlerini artırdı. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi gereğince, “Çevreyi Kirletme Kabahati” işleyen kişilere cezai işlem uygulandı.

Konteyner Kenarlarına Atılan Atıklara Sıkı Takip

Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün koordineli yürüttüğü denetimlerde, konteyner kenarlarına rastgele atılan bahçe, hafriyat ve geri dönüşüm atıkları kontrol edildi. Ağustos ayından bu yana yapılan denetimlerde 119 kişiye toplamda 564 bin 680 TL ceza kesildi. Daha temiz bir Bodrum için denetim ve uygulamalara devam edileceğini belirten ekipler, tüm vatandaşları çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak durumlara karşı duyarlılığa davet etti.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Bodrum’da Temizlik Seferberliğine Minik Destekçiler
Haberi görüntüle
Çevreyi Kirletenlere Geçit Yok! 119 Kişiye 564 Bin 680 TL Ceza 1

Başkan Mandalinci’den Duyarlılık Çağrısı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum gibi önemli bir turizm merkezinde çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini vurgularken, “Ekiplerimiz çevre temizliği konusunda elinden gelenin en iyisini yapmak için mesai harcıyor. Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımızdan ve kentimize tatil için gelen misafirlerimizden de bu güzel kentimizi temiz tutmak için duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü çevre kirliliği geri dönüşü olmayan felaketlere yol açıyor.” şeklinde konuştu.

Çevreyi Kirletenlere Geçit Yok! 119 Kişiye 564 Bin 680 TL Ceza
Yorum Yap