1. Haberler
  2. İzmir
  3. Cemil Tugay’dan Erdoğan’a yanıt: Bizimle siyasi yarışa girilecekse…

Cemil Tugay’dan Erdoğan’a yanıt: Bizimle siyasi yarışa girilecekse…

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Selçuk’ta düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin borçlarının tahsiline dair yaptığı açıklamalara değinerek, “Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse elimizi kolumuzu tutarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Bu ülkeyi iyiye götürecek olan rakibe çelme takmak değildir” dedi.

“Böylesine Bir Tavır Bizi Yaralıyor”

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tugay, koordinasyon toplantılarının yerel sorunların çözümünde etkili olduğunu vurguladı. Tugay, “Bu, ilk toplantı serisi. Daha sonraki toplantıların daha faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere yönelik eleştirilerine yanıt veren Tugay, “Uzun zamandır ülkemiz ağır ekonomik kriz şartları altında yaşıyor. Bütün kurumlar sıkıntılı. Devletin kurumları da sıkıntılı. Bir kaymakam bize araçlarımız için yakıt dahi alamıyoruz dedi. Biz, iyi niyetle devletin kurumlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu arada da belediye otobüslerimizde, çöp kamyonlarımızda en yüksek ÖTV ile yakıt kullanıyoruz. Hizmet ettiğimiz insanlar sadece CHP’li seçmenler değil. AK Partili, MHP’li seçmenler de var. Bu bakış açısını değiştirmelerini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Daha İyisini Yapma Konusunda Yarışmalıyız”

Tugay, Erdoğan’ın açıklamaları üzerinden konuşmasını sürdürerek, “Demek ki emekliler üzerinden kaybedilen oylar ile ilgili rahatsızlığı var. Emeklilere o düşük maaşları veren biz değiliz. Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse; elimizi kolumuzu tutarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Daha iyisini yapma konusunda yarışmamız lazım. Mümkünse ülkenin ekonomisini bir an önce düzeltsinler, ondan sonra belediyelere de daha fazla kaynak sağlasınlar” dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Kooperatif Modelleri

Kentsel dönüşümde kooperatif modeli ve İZBETON’un sözleşme fesihleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, “Bakanlığın bize yazdığı yazılar ve Sayıştay’ın eleştirileri doğrultusunda sözleşmeleri sonlandırma kararı aldık. Bu, bizim keyfi kararımız değil. Kooperatif yönetimleriyle yaptığım toplantıda; bundan sonraki süreçte hiçbir şeyi ortada bırakmayacağımızı, kendimiz sorumluluğu alacağımızı söyledik” diye konuştu.

Cemil Tugay’dan Erdoğan’a yanıt: Bizimle siyasi yarışa girilecekse…
Yorum Yap