1. Haberler
  2. İzmir
  3. Cemil Tugay: “İmar Rantına ve Kaçak Yapılara Geçit Vermeyeceğiz”

Cemil Tugay: “İmar Rantına ve Kaçak Yapılara Geçit Vermeyeceğiz”

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerde düzenlediği koordinasyon toplantılarına Çeşme’de devam etti. Tugay, “Biz halkın yararına, kentin yararına olan her şeyin yanındayız. Bireysel rantları için şehri katledenlere izin vermeyeceğiz. Bu dönem böyle bir dönem olacak.” dedi.

Çeşme Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Zeki Yıldırım, Çağatay Güç, Ertuğrul Tugay, Prof. Dr. Pınar Okyay, Şükran Nurlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu ve Çeşme Belediyesi bürokratları katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Tugay, İzmir’de bireysel rantlar için şehri katledenlere izin vermeyeceklerini vurguladı. “Bu dönem böyle bir dönem olacak. Biz halkın yararına, kentin yararına olan her şeyin yanındayız. Belediyelerin söz sahibi olmadığı planlama, imar çalışmaları, kesinlikle hatalıdır. Bu tavır halkımızın bizden beklediği tavırdır” dedi.

“İmar Rantına, Kaçak Yapılara Geçit Vermeyeceğiz”

Başkan Tugay, Çeşme’de kaçak yapıların çok fazla gündeme geldiğini belirterek, bunları kontrol altına almaları gerektiğini söyledi. “İzmir’in ilçe belediyelerinin, Büyükşehir Belediyesi’nin söz sahibi olmadığı, o işin bir parçası olmadığı planlama çalışmaları, imar çalışmaları, kesinlikle hatalıdır. Böyle bir şey olmaz. Bu konuda net durmamız gerekiyor. Bizim gerçekten iyi bir ekibimiz var. Her konuda iş birliği bekliyoruz. Bundan şehrin kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yanlış işlerin olmaması için bu tavrı ortaya koyuyoruz. Biz halkın yararına, kentin yararına olan her şeyin yanındayız. Bireysel rantları için şehri katledenlere izin vermeyeceğiz. Bu dönem böyle bir dönem olacak. Bu Çeşme için de geçerlidir, metropoldeki alanlar için de geçerlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi pasif olmayacak, aktif olacak. Sizden ricamız bu sorunları beraber takip edelim, sorunlu alanları bilelim. Doğru müdahalede bulunalım. Bunu yapmamız gerekiyor. Bu tavır halkımızın bizden beklediği tavırdır” diye konuştu.

“İmar Planları Dışarıya Siparişle Olmayacak”

Başkan Tugay, 1/5000’lik imar planlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti. “Geçen dönemlerde 1/5000’lik planları ilçe belediyeleri dışarıdan yaptırabiliyordu. Sonra o plan önerileri Büyükşehir’e geliyordu. Bu dönem bunu kabul etmeyeceğiz. Bu planları Büyükşehir yapacak, dışarıya yaptırmayacağız. Belediyenin kendi yetkin, bu işleri çok iyi yapan bir ekibi var. 1/1000’lik planları ilçe belediyelerimiz yapacak. Yardım istenirse de yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

Cemil Tugay: “İmar Rantına ve Kaçak Yapılara Geçit Vermeyeceğiz”
Yorum Yap