1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Cemil Tugay: Bu benim için bir onur hikayesi

Cemil Tugay: Bu benim için bir onur hikayesi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’den Dünyaya Bakış Platformu’nun Çeşme’de düzenlenen toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda İzmir’in geleceği ve yerel yönetimlerin rolü üzerine görüşlerini paylaşan Tugay, “Dayatılan gündemlerde boğulmamaya çalışacağım. Bana yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğim. İzmir’e sevgimin ispatı bu olacak. Ben bu şehri çok seviyorum. Yürekten seviyorum. Bu benim için bir onur hikâyesi. Bu hikâyenin gereğini yerine getireceğim” dedi.

“Yerel Yönetimlerin Rolü Artık Daha Büyük”

Toplantının ilk oturumunda Dr. Özlem Göksel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Prof. Dr. Oğuz Ersin Köylü “Aşkın Kimyası” başlığıyla bir sunum yaptı. İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce’nin yönettiği ikinci oturumda ise Dr. Cemil Tugay, “Yerel Yönetimlerin Türkiye’nin Geleceğinde Önemi ve Demokratikleşme Süreci” başlığı altında konuşma yaptı. Tugay, artık ülkelerin değil, şehirlerin birbiriyle yarıştığını belirterek, “Belediye başkanlığı bir ölçüde politik ama bence büyük ölçüde kamusal bir sorumluluk. İnsanların belediyeden, belediye çalışmasından ne beklediğini düşünerek yola çıkmakta fayda var. Sizden beklenen temel hizmetleri yerine getirmediğiniz zaman, onun üzerindeki eylem çabalarınız insanlar için rasyonel olmuyor. Belediye başkanı öncelikle insanların sizden ne beklediğini duymuş, anlamış olmalı ve onun gereğini yerine getirmeli” dedi.

İzmir’in ciddi kentleşme sorunları olduğuna dikkat çeken Tugay, plansız yapılaşmanın şehrin en büyük problemlerinden biri olduğunu vurguladı. “İzmir’in çok ciddi kentleşme sorunu var. Bir dönem kontrolsüzce büyümenin getirdiği plansız yapılaşmış alanlar var. Şehir bir plan yapılmadan kendi kendine büyümüş. Deprem olsa şehrimizde dayanıksız bir sürü ev var. Bazı bölgelerde öyle kötü yaşam şartları var ki sanki insanlar her gün deprem olmuş gibi yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“Katılımcı Demokrasi Kültürünü Geliştireceğiz”

İzmir Planlama Ajansı bünyesinde katılımcı demokrasi kültürünü geliştirecek çalışmalar yapacaklarını söyleyen Tugay, “Belediyenin kamusal alanlarla ilgili vereceği her türlü kararda mutlaka ilgili insanlardan görüş almak, o görüşleri sağlıklı ve adil şekilde almak ve daha sonra kamusal kullanım kararlarını, tasarım kararlarını birlikte vermek,” dedi. Tugay, beş yıl boyunca zorlu ama etkili bir mücadele vererek İzmir’e katkı sunacağını belirtti ve “Hiçbir kaynağı, parayı çarçur etmeden, sürdürülebilir bir planlama çerçevesinde yatırım yapacağız” dedi.

“Değişimi Kendi Partimizden Başlattık”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de değişimin önemine vurgu yaparak, “Ülkemizin son yıllarda en çok beklenti duyduğu şey değişim. Özellikle gençler. Biz de değişimi önce kendi partimizde başlattık. Şimdi asıl yapmamız gereken şey, değişimi yalnızca kadrolarla değil, uygulamalarımız ve icraatlarımızla olacağını topluma göstermek. En büyük gösterge de katılımcı yönetim anlayışı olacak” dedi.

Cemil Tugay: Bu benim için bir onur hikayesi
Yorum Yap