1. Haberler
  2. Gündem
  3. Celal Bayar, Vefatının 38. Yılında Kabri Başında Anıldı

Celal Bayar, Vefatının 38. Yılında Kabri Başında Anıldı

featured
service

Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı ve Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı olan Celal Bayar, vefatının 38. yıldönümünde doğduğu yer olan Gemlik Umurbey’de kabri başında anıldı. Tören, devlet erkânı, siyasi liderler ve Gemlik halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Anma törenine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Gemlik Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Vt. Alb. Murat Dülger, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Celal Bayar, Vefatının 38. Yılında Kabri Başında Anıldı 1

Tören, Celal Bayar’ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından anıt mezara çelenkler bırakıldı ve saygı duruşunda bulunularak tören sona erdi.

Anma programında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik’in Türkiye’ye cumhurbaşkanı çıkarmış bir kent olmasının onurunu yaşadıklarını belirterek, anma programına hazırlık sürecinde özveriyle çalışan belediye personeline teşekkür etti. Celal Bayar’ın Türkiye’nin ilk sivil cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Başkan Deviren, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişme sürecinde Atatürk’ün çalışma arkadaşı olarak önemli roller üstlenmiş, demokrasiye olan inancıyla siyaset sahnesinde bulunmuş ve Türkiye’nin ekonomik kalkınması için çaba sarf etmiş olan Celal Bayar’ı rahmetle anıyorum” dedi.

Celal Bayar, Vefatının 38. Yılında Kabri Başında Anıldı
Yorum Yap