1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ÇEKÜL Vakfı, Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Başvurularını Başlattı

ÇEKÜL Vakfı, Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Başvurularını Başlattı

featured
service

1990 yılından bu yana çocuk ve gençlerde kültürel ve doğal mirasın korunması bilincini geliştirmek amacıyla eğitim programları yürüten ÇEKÜL Vakfı, 2024-2025 yılı dönemi için hazırladığı “Ağaçların Diliyle Kentim ve Kentimin Öyküsü Öğretmen Programı”nın başvurularını başlattı. Türkiye genelinde ilkokul öğretmenlerinin katılımına açık olan ücretsiz programa, 15 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek.

Başvuruların tamamlanmasının ardından eylül ayında düzenlenecek iki çevrimiçi etkinlikle öğretmenler, ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitmenleriyle bir araya gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun şekilde hazırlanan programların tanıtılacağı bu etkinliklerde öğretmenler, eğitim içerikleri hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı bulacaklar.

Program çerçevesinde sunulan ve ÇEKÜL Bilgi Ağacı tarafından geliştirilen öğretmen kılavuzları, farklı öğrenme biçimlerini ve çoklu zekâ kuramını temel alarak tasarlandı. Bu kılavuzlar, sınıf içi ve sınıf dışı uygulamaları kapsayan, 4 ana başlık ve 20 etkinlikten oluşan zengin bir rehber niteliğinde. Öğretmenlere rehberlik edecek yazılı, görsel ve sesli kaynaklarla zenginleştirilen içerikler, eğitim öğretim yılı boyunca uygulanmak üzere detaylı bir şekilde sunulacak.

Ceyda Bakbaşa Bosson: “Doğaya ve kültürel zenginliklere saygılı bireyler yetiştirmek istiyoruz”

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Koordinatörü Ceyda Bakbaşa Bosson, bugüne kadar 500’den fazla öğretmenle çalıştıklarını belirterek, programın önemine vurgu yaptı. Bosson, “ÇEKÜL Vakfı olarak, doğal ve kültürel değerlerimizi yaşatmak için pek çok çalışma yürütüyoruz. Eğitim bunların başında geliyor. Çocukların, yaşadıkları kentlerden başlayarak en yakınlarındaki bu miraslarını keşfetmelerini, değer vermelerini önemsiyoruz. Çünkü tanıyarak, öğrenerek ancak koruma-yaşatma bilincini geliştirebiliriz. Doğaya, yaşam hakkına saygılı; kültürel zenginliklerimizin farkında olan, Anadolu’nun zengin mirasındaki çeşitliliği gören, koruyan bireyler yetişmesini önemsiyoruz. Bu nedenle değerli öğretmenlerimizin sınıflarında severek uygulayabileceği eğitim içerikleri hazırladık” dedi.

Geçtiğimiz yıl 100 öğretmenle çalıştıklarını belirten Bosson, bu yıl katılımın daha da artmasını beklediklerini ifade ederek, “ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitim uzmanları tarafından hazırlanan kılavuzlarımızı, başvuran ve tanışma etkinliğimize katılan öğretmenlerimiz ile ücretsiz olarak paylaşacağız. 2023-2024 eğitim öğretim sezonunda, farklı kentlerden 100 öğretmenimizle çalıştık. Yeni eğitim öğretim yılında bu sayının daha artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Programa katılmak isteyen öğretmenler, 15 Eylül’e kadar başvurularını yapabilirler.

ÇEKÜL Vakfı, Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Başvurularını Başlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.