1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Canon EOS R1 ve EOS R5 Mark II: Profesyonel Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem

Canon EOS R1 ve EOS R5 Mark II: Profesyonel Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem

featured
service

Canon, profesyonel fotoğrafçılık ve videograflık alanında yeni bir dönemin kapılarını aralayarak, merakla beklenen EOS R1 ve EOS R5 Mark II modellerini tanıttı. Bu ileri teknoloji ürünler, üstün performansları, hızlandırılmış çekim özellikleri ve derin öğrenme destekli yardımcı teknolojileri ile sektörde çığır açmaya hazırlanıyor.

EOS R1 ve EOS R5 Mark II tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin kullanıma sunulması, Canon’un tarihinde bir dönüm noktasını temsil ediyor. EOS R1, yüksek performansı ve güvenilirlik mirasıyla ünlü EOS-1 serisinin EOS R serisindeki ilk fotoğraf makinesi olarak çıkıyor. EOS R5 Mark II modeli ise yüksek çözünürlük, hız ve 8K video performansını birleştirerek büyük beğeni toplayan EOS R5’in yerini alıyor.

  • Daha yüksek piksel sayısına sahip sensörler
  • Gelişmiş LED’ler
  • Genişletilmiş göz algılama alanları
  • Güncellenmiş algılama algoritması
Canon EOS R1 ve EOS R5 Mark II: Profesyonel Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem 1

Gelişmiş Görüntü Kalitesi ve Performans

EOS R1 ve EOS R5 Mark II, yeni görüntüleme platformu sayesinde JPEG veya HEIF formatları kullanılırken dört kat daha yüksek çözünürlük veya makine içinde daha az parazit sunuyor. Kullanıcılar, derin öğrenme, kamera içi çözünürlük arttırma ve parazit azaltma ile gelişmiş görüntü kalitesine ulaşıyor.

Her iki fotoğraf makinesi de özellikle düşük ışıkta veya diğer zorlayıcı çekim koşullarında etkili çekim özellikleriyle 8,5 stop’a kadar görüntü sabitleme özelliğine sahip olarak geliyor.

Videograflar İçin Üstün Özellikler

EOS R1 ve EOS R5 Mark II, videograflar için hafıza kartına dahili olarak 12 bit RAW video sunuyor. Ayrıca Canon Log 2 ve 3 ile birlikte Sinema EOS Video Kayıt formatlarını kullanarak proxy video kaydı ve dört kanal ses kapasitesi sağlıyor. Bu sayede, çekim senaryosu ne olursa olsun olağanüstü kalite ve yaratıcı esneklik sunarak profesyonel video prodüksiyonunu yeni zirvelere taşıyor.

Fotoğraf makineleri, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve Full HD videoları eşzamanlı olarak kaydederek HDMI tip A portu donanımları aracılığıyla harici kayıt seçeneği sunuyor.

EOS R1: Spor ve Haber Fotoğrafçılığı İçin İdeal Seçim

Canon’un yeni amiral ürünü EOS R1, oyunun kurallarını değiştiren otomatik odaklama, hız, güvenilirlik ve dayanıklılık sayesinde dünyanın her yerindeki profesyoneller için fotoğraf makinesi mirasını devralıyor. Seçkin spor fotoğrafçıları için tasarlanan EOS R1, spor ve haber fotoğrafçılığının hızlı dünyasında hiçbir anınız kaçmıyor.

  • Çapraz Tip AF sistemi
  • Dual Pixel CMOS AF sensör
  • 40 kare/sn’lik sessiz elektronik deklanşör
  • 24,2 megapiksel çözünürlük
  • 240 kare/sn’de Full HD, 60 kare/sn’de 6K, 120 kare/sn’de 4K çözünürlük
Canon EOS R1 ve EOS R5 Mark II: Profesyonel Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem 2

EOS R5 Mark II: Hibrit Yaratıcılığın Zirvesi

EOS R5 Mark II, EOS R5’in mirasını devralan ve yeni ortaya çıkan görüntüleme türleri için mümkün olabileceklerin sınırlarını zorlayan bir model olarak öne çıkıyor. Yaratıcı hikâye anlatıcılarının yanı sıra hünerlerini geliştirmeye hazır olan hibrit kullanıcıları hedefleyen bu model, vahşi yaşamdan düğünlere, etkinlik çekimlerine, film yapımcılığına ve haberciliğe kadar birçok farklı uygulama için ideal bir araç haline geliyor.

  • 45 megapiksel çözünürlük
  • 30 kare/sn kapasiteli elektronik deklanşör
  • 8K 60p çözünürlük ve dahili olarak 12 bit RAW kayıt
  • 120p’ye kadar sesli 4K video
  • Yeni soğutma fanlı sap
  • Yeni yüksek performanslı LP-E6P pil

Yeni Nesil EOS R Sistemi

EOS R1 ve EOS R5 Mark II modelleri, çok yönlülükleri ve pratiklikleriyle en üst düzey güvenilirlik ve hız sunan eksiksiz bir profesyonel ikiliyi oluşturuyor. Bu yeni gövdeler, Canon’un tüm fotoğrafçılık ve videograflık türlerindeki yaratıcı hikâye anlatıcıları için en son teknolojiyi sunma misyonundaki kararlılığı güçlendirerek, yeni EOS R Sistemi fotoğraf makineleri ve RF lensler listesinde yerini alıyor.

Canon EOS R1 ve EOS R5 Mark II: Profesyonel Fotoğrafçılıkta Yeni Dönem
Yorum Yap